Floridas guvernör Rick Scott. Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFloridas guvernör Rick Scott. Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Floridas guvernör Rick Scott. Foto: ERIK S. LESSER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foton visar hur patienter sitter utanför vårdhemmet i rullstolar.Foton visar hur patienter sitter utanför vårdhemmet i rullstolar.
Foton visar hur patienter sitter utanför vårdhemmet i rullstolar.

Åtta döda på vårdhem när stormen slog ut strömmen

Publicerad

Åtta personer uppges ha dött på ett vårdhem i Florida, USA, efter stormen Irma. 

Vårdhemmet ska ha förlorat strömmen till följd av stormen, uppger USA Today. 

Enligt CBS News så evakuerades cirka 115 personer från ett vårdhem i Hollywood Hills i Florida, tidigt på onsdagen, lokal tid. Patienterna har transporterats till olika sjukhus i närheten. 

Enligt borgmästaren i Broward County ska tre ha dött på vårdhemmet. Senare under onsdagen steg dödssiffran till åtta personer, uppfer AFP. På grund av stormen Irma har vårdhemmet varit utan ström under flera dagar. 

Floridas guvernör Rick Scott skriver i ett inlägg på Twitter att han är förkrossad med anledning av händelsen:

”Jag kommer att kräva svar på hur den här tragiska händelsen kunde äga rum”, skriver Rick Scott.

https://twitter.com/FLGovScott/status/908013925391839237

Patienter satt utanför vårdhemmet i rullstolar

Räddningstjänst anlände till anläggningen vid 07.30 lokal tid och foton visar hur patienter sitter utanför i rullstolar och bärs ut bår, rapporterar CBS News. 

https://twitter.com/CBSEveningNews/status/907960965156794370

Stormen Irma slog hårt med Florida och Karibien tidigare i veckan. Dödssiffran efter ovädret uppgår nu till 60 personer, uppger myndigheter enligt News.com. I Florida är fortfarande 4,4 miljoner hushåll utan ström, enligt CBS News. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag