Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem dagar om framtiden – så blir Sverige och världen efter corona

Annie Lööf, partiledare Centerpartiet.Foto: OLLE SPORRONG
Ulf Kristersson, partiledare Moderaterna.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Isabella Lövin, vice statsminister och språkrör Miljöpartiet.Foto: FREDRIK WENNERLUND / STELLA PICTURES/WENNERLUND FREDERIK WENNERLUND
Jimmie Åkesson, partiledare Sverigedemokraterna.Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Fem dagar.

Fem teman om framtiden.

Expressen TV samlar i fem specialprogram politikerna och experterna för intervjuer och diskussioner om Sverige och världen efter Corona.

– Det känns roligt att kunna bjuda vår publik på ett program av den här digniteten, med Sveriges tyngsta politiker på gästlistan och debatter det kommer att spraka om, säger Christofer Brask, Expressens politik- och samhällschef.

Med start måndagen den 31 augusti till och med fredagen den 4 september sänder Expressen varje dag ett digitalt event med fokus på framtiden. Hur ska det gå med ekonomin i pandemins kölvatten? Hur ska det gå med jobben? Företagandet? Vården?

I de timslånga digitala eventen får du som tittare ta del av tunga intervjuer med bland andra Annie Lööf (C), Ulf Kristersson (M), Isabella Lövin (MP) och Ebba Busch (KD), vassa debatter - bland andra mellan Jimmie Åkesson (SD) och Jonas Sjöstedt (V) samt panelsamtal med bland andra Vois marknadsdirektör Caroline Hjelm och Googles Sverigechef Anna Wikland.

– Expressens ambition är att ha den bästa och mest initierade bevakningen av svensk politik. Därför känns också Expressen självklar som arena för samtal och debatt om de brännande samhällsfrågorna. Och just nu finns det inget som är viktigare än pandemin, dess effekter och vilka lärdomar vi kan dra för framtiden, säger Christofer Brask.

Ebba Busch, partiledare Kristdemokraterna.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jonas Sjöstedt, partiledare Vänsterpartiet.Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN / Jessica Gow
Amanda Lind, MP, kultur- och demokratiminister.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Morgan Johansson, S, justitieminister.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN

Intervjuerna, debatterna och panelsamtalen varvas i det digitala eventet med en rad partnerseminarier.

- ”Fem dagar om framtiden” har många av Sveriges viktigaste beslutsfattare som gäster. Vi kommer att diskutera hur man upprätthåller trygghet i områden som Botkyrka med gängvåld och grov brottslighet, med justitieminister Morgan Johansson som gäst, vi pratar bostadskrisen med bostadsminister Per Bolund och mediekrisen med kulturminister Amanda Lind. Det blir ett späckat program varje eftermiddag, säger Anna Gullberg, projektledare för Fem dagar om framtiden, och tillägger:

- Intresset har varit stort för att delta i Fem dagar, det märks att det finns ett riktigt sug efter initierade samtal om de stora frågorna vi möter nu. Det är roligt att så många vill bidra till diskussionen om Sveriges utmaningar och försöka leta lösningar.

Kommersiella samarbetspartners till ”Fem dagar om framtiden” är Modexa, Stångåstaden, Botkyrkabyggen och Tidningsutgivarna.

Sändningarna leds av Expressen TV:s programledare Niklas Svensson och de kommersiella partnerseminarierna hålls av Lisah Silfwer.

Niklas Svensson programleder ”Fem dagar om framtiden”.Foto: OLLE SPORRONG
Expressen TV:s programledare, Lisah Silfwer, leder partnerseminarierna.Foto: OLLE SPORRONG

Här är de olika temadagarna:

Måndag 31/8: Jobben och ekonomin

Tisdag 1/9: Det hållbara samhället

Onsdag 2/9: Klara kriser i framtiden

Torsdag 3/9: Det öppna Sverige

Fredag 4/9: Vi och världen efter Corona

Så ser du nyhetskanalen Expressen TV

Ladda ner appen – gratis

Ladda ner Expressen app gratis. Expressens desktop-, mobil-sajter och appar visar nyhets-kanalen.

 

APPLE TV

Ladda ner Expressen TV:s app gratis och se nyhetskanalen.

 

Boxer

Har du Boxer som operatör kan du se Expressen TV via smartboxen som är upp-kopplad mot internet samt Boxer TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Boxer Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

 

Comhem

H Landets största tv-operatör, distribuerar Expressen TV i alla digital-tv boxar som klarar HD som Com Hems gamla tv-boxar, Tivo-boxen samt Com Hem TV Hub. Kanalplats 43. Det går också att se kanalerna på digitala plattformen Com Hem Play (både webb och appar, Chrome cast och Airplay).

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.