Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fem av tio barnvagnar underkända i test

I ett test fick fem av tio barnvagnar underkänt. Konsumentverket kräver både säljstopp och återkallelse av de farliga barnvagnarna, skriver Konsumentverkets tidskrift Råd & Rön i ett pressmeddelande.
- Barnvagnarna hade fel på bromsar, handtag och i några fall kunde vagnen fälla ihop sig, säger Ursula Cronsten, jurist på Konsumentverket, till TT.
Tre av producenterna har redan hört av sig till Konsumentverket och lovat att återkalla barnvagnarna och åtgärda felen. I testet ingick tio barnvagnar av olika prisklasser, typer och från olika försäljare. Bara två barnvagnar var helt utan anmärkning. - Det finns fortfarande de som har problem, men det har blivit bättre. Det märks att producenterna arbetar för att göra säkrare barnvagnar, säger Ursula Cronsten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.