Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fem anhållna för skjutning i Jordbro

Fem personer har anhållits för söndagen skjutning vid pendeltågsstationen i Jordbro i Haninge, rapporterar Sveriges radio, SR

De misstänks för mordförsök och vapenbrott. 

Mannen fick föras till sjukhus efter att ha blivit skjuten mitt på dagen. 

De fem personerna som misstänks för söndagen dåd i Jordbro, i Haninge kommun, frihetsberövades av polisen under söndagskvällen, rapporterar SR. 

De anhölls senare av åklagare som misstänkta för mordförsök och vapenbrott. 

Det var klockan 10.17 på söndagen som polisen larmades om skottlossningen i Jordbro, i Haninge kommun. 

Under en förmiddag med fullt dagsljus öppnade gärningsmännen, som enligt uppgift färdades på elsparkcyklar, eld mot sitt offer på pendeltågsstationen. 

En ung man som uppges ha kopplingar till ett kriminellt nätverk ropade till förbipasserande att han blivit skjuten i armen och fördes till sjukhus för vård. 

Fyra skjutningar i Jordbro sedan september

• 3 september: Två män skottskadas med automatvapen, enligt Expressens uppgifter – en av dem kopplas till Rinkebygänget Shottaz.

• 3 oktober: En man hittas skottskadad.

• 5 oktober: Det avlossas flera skott in genom ett lägenhetsfönster. 

Polisen utreder ett eventuellt samband mellan de tre senaste skjutningarna. Ingen är gripen.

• 17 oktober: En man hittas skottskadad utomhus.

Med söndagens dåd är antalet skjutningar i Jordbro sedan i september uppe i fyra stycken, varav tre skottlossningar har träffat människor. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.