Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tonårsflicka död – körde in i träd

Polisen har inlett förundersökning • Bilen är tagen i beslag
En ung kvinna har dött i en trafikolycka utanför Södertälje.
Foto: Janne Åkesson/Swepix
Fyra andra kvinnor är förda till sjukhus med svåra skador.
Foto: Janne Åkesson / Swepix
Foto: Janne Åkesson / Swepix

En flicka i övre tonåren har dött och fyra kvinnor vårdas på sjukhus efter en bilolycka utanför Södertälje.

Tre av dem har allvarliga skador och behöver opereras.

Den avlidna tonårsflickan tillhörde en elitklubb som nu är i sorg.

”Våra tankar går nu till hennes familj och nära anhöriga som behöver all stöttning de kan få i denna svåra stund”, skriver elitklubben i ett uttalande på sin hemsida.

Larmet om olyckan kom in till SOS vid 20.40 på söndagskvällen. En bil med fem unga kvinnor hade kört in i ett träd på en väg utanför Södertälje. Enligt TT ska samtliga flickor vara mellan 15 och 19 år gamla. 

Flera av de skadade fick föras till sjukhus med ambulans och ambulanshelikopter - de som fördes i väg i helikoptrarna har varierande skador. Fyra av dem vårdas nu på sjukhus, och av dessa har läkarna bedömt att tre av dem har allvarliga skador och därför måste opereras.

– Vi har haft två helikoptrar där, säger Andreas Linder, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Olyckan skedde vid en kurva efter en raksträcka och två personer klämdes fast i samband med olyckan, skriver Aftonbladet

En kvinna har dött – tillhörde elitklubb

En av kvinnorna som satt i bilen har avlidit. Enligt polisen är det en flicka i övre tonåren. Hennes anhöriga är underrättade.

– Vi har en avliden och fyra skadade. Alla är unga kvinnor, säger Mikael Pettersson, RLC-befäl på polisregion Stockholm.

Tonårsflickan som omkom i olyckan tillhörde en elitklubb som nu är i sorg. På hemsidan skriver de att de minns henne som en otrolig lagkamrat och vän som även hade förmågan att sprida glädje omkring sig.

”Det är med stor sorg vi tvingas författa dessa ofattbara rader och våra tankar går nu till hennes familj och nära anhöriga som behöver all stöttning de kan få i denna svåra stund”, skriver klubben.

Sankta Ragnhilds kyrka håller under måndagen öppet för att erbjuda stöd till sörjande.

– Det handlar mest om att lyssna på människor som berättar vad de tänker, säger Hanna Lönneborg, kyrkoherde i Sankta Ragnhilds kyrka.

– Det som har hänt är otroligt tragiskt. Och även om man inte är närstående är det klart att det dyker upp frågor om livet och varför något sådant här händer, säger hon. 

Även Södertälje kommun erbjuder krisstöd. 

– Det är en krissituation som berör väldigt många, det är många ungdomar inblandade, det är säkert många som känner igen sig i den här typen av händelsen så det påverkar många, säger Ulrika Hallensjö på socialkontoret i Södertälje kommun till P4 Södertälje

– Det är viktigt att kommunen sluter upp och visar att det finns stöd att få i de här krissituationerna, säger Hallensjö. 


Hanna Lönneborg beskriver händelsen som otroligt tragisk.
Foto: Johan Ronge

Polisen samlar vittnesmål 


Vid olycksplatsen har det skapats en minnesplats med blombuketter och levande ljus. En teddybjörn ligger på marken.
Det fanns även bildelar på platsen, vissa av dem långt ut i skogen bakom trädet som bilen körde in. Men själva olycksbilen har förts från platsen.

Barken är avskalad efter bilens våldsamma krock med trädet under natten.

Många ungdomar samlas kring trädet, gråter och kramar om varandra.

– Jag träffade henne senast i lördags. Det känns bara tomt. Det här beskedet var som att få en smäll i magen, säger en man som håller i en borr.

Han har nyss använt den till att borra in en matchtröja, där flickans smeknamn står skrivet, i trädet.

– Hon var en liten person med ett jättestort hjärta, säger han.

– Hon var så fantastisk det går inte att beskriva, säger mannens fru.

Polisen har varit på platsen och samlat in vittnesmål från andra som färdades på vägen. Olyckan inträffade på Enhörnaleden. LT skriver att olyckan orsakade stor trafikpåverkan under kvällen. Vägen var avstängt i båda riktningarna i samband med räddningsarbetet. 

– Jag vet att ett fordon färdades bakom olycksbilen, säger Mikael Pettersson. 

Under måndagsförmiddagen hade polisen inga ytterligare uppgifter kring skadeläget för de andra unga kvinnorna.

En förundersökning om grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada och vållande till annans död har inletts. En teknisk undersökning av bilen kommer nu att att genomföras.

En flicka i övre tonåren har dött och fyra kvinnor vårdas på sjukhus efter en bilolycka utanför Södertälje

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.