Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Felicia räddades från överfall – nu söker hon efter hjälten

Felicia vill hitta mannen som hjälpte henne.Foto: Privat
En anmälan upprättades på plats. Bilden är en genrebild.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

21-åriga Felicia Klinkiewicz överfölls av en man på centralstationen i Västerås. Han höll fast henne och tafsade – utan att någon runtomkring reagerade.

Men plötsligt kom en man som visade civilkurage genom att ingripa. Nu vill Felicia komma i kontakt med mannen för att tacka. 

– Hade han inte varit där hade vad som helst kunnat hända. 

Felicia hade varit hos några vänner. Det var under natten till lördagen och hon skulle ta bussen hem från centralstationen i Västerås. 

Plötsligt närmar sig en man för att fråga om bussen. 

– Han skulle mot Sala, så jag svarade att jag kunde visa honom vägen till Salabussen. Då hände det, berättar Felicia. 

Mannen började ofreda Felicia. Han tafsade och höll fast henne för att hon inte skulle kunna ta sig loss. Trots att flera människor befann sig på stationen så var det ingen som reagerade. 

 

LÄS ÄVEN: 21-åriga Alice överfölls under sin joggingrunda

 

– Det var väldigt många som såg, men den enda som vågade ingripa var den killen som jag nu efterlyser, säger Felicia, som skrivit ett inlägg på Facebook i hopp om att hitta mannen. 

– Han såg vad som hände. Han frågade om jag var okej. Han fattade att något var fel. Jag vill tacka honom, hade han inte varit där hade vad som helst kunnat hända. 

Höll fast gärningsmannen

Mannen som Felicia söker var klädd i ljusa byxor. Det enda hon vet är att han kom från Stockholm och skulle till Sala.

Den där natten gick han fram till mannen som ofredade Felicia och sa ifrån. Han sa också ett par väl valda ord till den misstänkte gärningsmannen. Samtidigt larmades polisen. 

– Killen skällde ut honom efter noter och höll fast honom tills polisen kom. 

”Känner att jag inte vill vara ute ensam”

Den misstänkte gärningsmannen fick åka med in till polisstationen och en anmälan mot honom upprättades på plats, berättar Felicia, som själv fick skjuts hem av en annan polispatrull. 

– Killen finns som vittne, så jag ska försöka få tag på hans namn i veckan. Det finns inte så många som är som han och som skulle våga göra det han gjorde. 

Händelsen har präglat hur Felicia tänker kring att vara ute, och hur hon mår. 

– Jag känner att jag inte vill vara ensam när jag är ute. Och jag vill inte åka buss så pass sent. Ska jag vara ute sent så vill jag ha någon med mig, säger hon.