Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Fejkade sin död – hittad på andra sidan jorden

Senaste nyheterna med Expressen TV
Nicholas Rossi fejkade sin död.
Nicholas Rossi fejkade sin död.

En våldtäktsanklagad lokalpolitiker i USA fejkade sin död för att undvika åtal.

Mannen levde sedan ett diskret liv under ett annat namn i Skottland – men avslöjades när han behövde läkarvård efter att ha smittats av covid, skriver BBC.

Nicholas Rossi, 34, var en lokalpolitiker i Rhode Island, USA. December 2019 berättade Rossi i amerikanska medier att han led av långt framskriden cancer och bara hade veckor kvar att leva. Februari 2020 rapporterade flera medier att Rossi hade avlidit, att han hade kremerats och att hans aska hade strötts ut i havet.

En man vid namn Arthur Knight lades nyligen in på ett sjukhus i Glasgow på grund av att han hade testat positivt för covid. Det visade sig att namnet Arthur Knight bara var ett alias och att mannen i själva verket var den i högsta grad levande Nicholas Rossi.

– När Rossi hittades levde han under ett taget namn i Skottland. Han har gripits, säger David O Leavitt, distriktsåklagare i Utah.

”Rossi flydde landet för att undvika åtal”

Nicholas Rossi var nämligen misstänkt för våldtäkt i Utah och var efterlyst av Interpol när han ”dog”.

– Rossi flydde landet för att undvika åtal och försökte förmå utredare att tro att han var avliden, säger David O Leavitt.

Rossi hade därefter använt många olika alias såsom Nicholas Alahverdian, Nicholas Alahverdian Rossi, Nicholas Edward Rossi, Nicholas Alahverdian-Rossi, Nick Alan, Nicholas Brown, Arthur Brown och Arthur Knight.

David O Leavitt säger att det är möjligt att Rossi aldrig hade gripits om han inte hade behövt läkarvård efter att ha smittats av covid.

Rossi väntas bli utlämnad till USA där han kommer att ställas inför rätta i Utah för våldtäktsanklagelserna.

Fejkade sin död - avslöjade hustruns mordplan

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.