Federley rånades och misshandlades på resa

Publicerad
Centerpartistiske riksdagsledamoten Fredrick Federley rånades under en resa i Australien, skriver Politikerbloggen.
Federley fick motta ett slag under ena ögat och blev av med sin mobiltelefon och bortåt 1 700 kronor.
Under tre veckor har Fredrick Federley befunnit sig i Australien på semester. Det var i tisdags, under en av de sista kvällarna, som riksdagsledamoten blev rånad efter att ha varit ute kring Oxford street i Sydney.
Federley blev på hemvägen stoppad av ett par unga män.
- De sa att de ville ha min mobil. Jag sa nej och fick en smäll under vänster öga. Jag slog då av mobilen och gav den till dem, säger Fredrick Federley till Politikerbloggen.

"Fått smällar förut"

Men mobiltelefonen var inte nog. Männen, som var i 25-årsåldern, ville ha pengar också. Federley överlämnade mellan 200 och 300 dollar, mellan 1 100 och 1 700 kronor.
Trots en blå svullnad under ögat mår Fredrick Federley efter omständigheterna bra.
- Jag har som bekant fått smällar förut och detta var lindrigare. Man kanske blir mer medveten och efter smällen var jag snabb att ge dem mobilen.
- Det låter kanske lite konstigt, men mitt i allt var det odramatiskt, säger han till nyhetssidan.
Händelsen har dock inte påverkat hans kärlek till Australien. Han vill tillbaka så fort som möjligt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag