Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Federley ställer upp i kyrkovalet: ”Sätt för mig att betala tillbaka”

Återvänder till politiken i höst.
Fredrick Federley ställer upp i politiken igen.
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Fredrick Federley, C, återvänder till politiken i höst.

Den tidigare EU-parlamentarikern säger till P4 Dalarna att han kommer ställa upp i kyrkovalet.

– Det är ett sätt för mig att betala tillbaka. För att kyrkan varit viktig för mig och många av mina vänner när man behövt det som mest, säger han till radion.

Fredrick Federley lämnade i slutet av förra året alla sina uppdrag i Centerpartiet, efter att det kommit fram att han haft en relation med en man som dömts för grov våldtäkt mot barn.

Men nu meddelar Fredrick Federley att han kommer kandidera i höstens kyrkoval i hemkommunen Gagnef. Detta då han vill ge tillbaka till kyrkan för det stöd han fått.

– Försoning, förlåtelse och den här typen av stora frågor, som aldrig finns på någon politisk dagordning någonstans. Och det är nog bara kyrkan som kan ta i de etiska frågorna som jag tycker är oerhört viktiga, säger han till radion.

Längtar inte tillbaka

Det här är inte första gången som Fredrick Federley öppnat upp för en politisk comeback.

I den mycket uppmärksammade tv-intervjun med SVT:s Carina Bergfeldt sa han att han mycket väl kan komma tillbaka till poltiken – även om det kunde ta tid.

Trots dagens besked uppger Federley dock att han inte har saknat partipolitiken.

– Om jag längtar tillbaka till politiken, så kan jag säga att svaret är nej, säger han till P4 Dalarna.

Federley: ”Inte utsatt min dotter för någon fara”

Se Expressens intervju med Fredrick Federley från i mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.