Då: knarkkungen Escobars hem – nu: lyxhotell

Pablo Escobars sommarresidens i Mexiko har blivit ett lyxhotell.
Foto: Casa Malca
Hotellet har fått namn efter en konsthandlare och går numera under namnet Casa Malca.
Foto: Casa Malca
Ljuvliga, vita och kilometerlånga stränder i Mexiko.
Foto: Casa Malca
Här hänger verk från bland andra konstnärerna Jean-Michel Basquiat och KAWS (Brian Donnelly).
Foto: Casa Malca
Utsikt från hotellets takterrass.
Foto: Casa Malca
Pablo Escobar har porträtterats flera gånger sedan hans bortgång 1993. Senast i serien Narcos som visades på streamingtjänsten Netflix, spelad av Wagner Moura som ses på bilden.
Foto: NETFLIX

Smaklöst eller hippt?

En konsthandlare från New York har förvandlat den ökände knarksmugglaren Pablo Escobars sommarresidens i Mexiko till ett lyxhotell – Casa Malca.

Den colombianske drogkungen har blivit kult inte minst efter Netflix populära serie om hans våldskantade uppgång och senare fall.

Om seriens Pablo har någon likhet med verklighetens törs man dra slutsatsen att Escobar skulle vara mycket stolt över hur hans gamla sommarherrgård på badorten Tulum i Mexiko ser ut i dag.

LÄS MER: Pablo Escobars palats öppnar för besökare

Den amerikanske konsthandlaren Lio Malca har bekostat en mycket omfattande och lyxig renovering där de 24 rummen dessutom fått utsmyckningar hämtade ur Malcas privata konstsamling, skriver highsnobiety.com.

Konsthandlarens privata samling

Här hänger nu verk från bland andra konstnärerna Jean-Michel Basquiat och KAWS (Brian Donnelly) och rummen pryds även med äkta mattor och annan påkostad inredning. 

LÄS MER: 10 platser du måste se – innan de försvinner 

Som om det inte var nog finns en gömd sauna i herrgårdens källarplan, med en konstinstallation av ljuskällor som får rummet att ständigt ändra färg.

Hotellet har fått namn efter konsthandlaren och går numera under namnet Casa Malca.