Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FBI vill höra prins Andrew om Epstein

Prins Andrew lämnade sina offentliga uppdrag för brittiska kungahuset efter intervjun.
Prins AndrewFoto: WILL OLIVER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jeffrey Epstein. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

Federala åklagare och FBI vill höra prins Andrew i utredningen kring Jeffrey Epstein, skriver amerikanska medier. 

– Hittills har prinsen inte erbjudit något som helst samarbete i utredningen, säger federala åklagaren Geoffrey Berman enligt Sky News

Den sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein tog livet av sig själv i häktet i New York förra sommaren – men utredningen mot honom fortsätter. 

Den federala åklagaren Geoffrey Berman sa på måndagen att han nu har skickat en förfrågan om att höra brittiska prins Andrew om hans relation till Epstein – men att prinsen inte ännu har svarat. 

– Hittills har prinsen inte erbjudit något som helst samarbete i utredningen, säger Berman enligt Sky News. 

Epstein stod åtalad gällande ett stort fall sexhandel med minderåriga i Florida och New York, och ett flertal kvinnor har under årets gång trätt fram och vittnat om de sexuella utnyttjanden och övergrepp som Epstein misstänktes för. 

Påstod att bilden med sexoffret var fejk

Under hösten uppmärksammades prins Andrews mångåriga vänskap till Epstein och en bild på en kvinna vid namn Virginia Giuffre tillsammans med prinsen dök upp i sociala medier. Giuffre har trätt fram med att hon hölls som sexslav när hon var 17 år och att hon även tvingades ha sex med prins Andrew. 

Prins Andrew och då 17-åriga Virginia Giuffre. Foto: REX/IBL

Prins Andrew bemötte anklagelserna i en uppmärksammad intervju i BBC under hösten. I den nekade han bestämt till att ha haft sex med Giuffre, säger sig inte ens veta vem hon är och att han under en av de aktuella kvällarna i början av 2000-talet var och åt pizza med sin dotter, och därmed inte kunde vara på festen. 

Han menade också att bilden på de två tillsammans är fejkad. 

Försvarsintervjun blev genast både hånad och kritiserad, och prinsen meddelade i november att han avsäger sig alla sina kungliga uppdrag och apanaget. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.