Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FBI: Trump direkt inblandad i att tysta Stormy Daniels

Presidenten direkt inblandad i Stormy Daniels-affären enligt FBI
Donald Trump.
Foto: GERRY BROOME / AP TT NYHETSBYRÅN
Stormy Daniels.
Foto: MARKUS SCHREIBER / AP TT NYHETSBYRÅN

President Donald Trump var direkt inblandad i samtal som ledde till utbetalning av illegala ”tystnadspengar” till porrstjärnan Stormy Daniels 2016, enligt FBI.

Det rapporterar Guardian och andra internationella medier.

President Donald Trump och hans pressekreterare Hope Hicks deltog under presidentvalskampanjen 2016 i diskussioner som ledde försök att tysta den tidigare porrstjärnan Stormy Daniels med pengar, enligt den amerikanska federala polisen FBI.

Av domstoldokument som blev offentliga på torsdagen framgår att Trump och Hicks talade upprepade gånger om Daniels med Trumps advokat Michael Cohen, skriver Guardian. 

Försökte tysta porrstjärnan

”Jag tror att åtminstone några av dessa samtal handlade om behovet av att hindra Clifford från att offentliggöra”, skriver en FBI-agent enligt dokumenten.

Stormy Daniels, vars riktiga namn är Stephanie Clifford, hotade att avslöja att hon haft en relation med Trump – och Cohen medgav senare att han betalat ut motsvarande 2,6 miljoner kronor till henne och tidigare Playboymodellen Karen McDougal, som också hon påstod att hon haft en kärleksaffär med den blivande presidenten.

Cohen har erkänt och dömts för brott mot kampanjfinansieringsreglerna och för personliga ekonomiska brott. Han började avtjäna ett treårigt fängelsestraff i maj i år.

Misstänks ha ljugit för FBI

Efter det nya avslöjandet kan pressekreteraren Hope Hicks misstänkas för att ljugit för FBI, skriver Guardian. Hon sade i förhör att ”hon inte hade hört talas om Cliffords anklagelser förrän i början av november 2016”. 

Men av dokumenten framgår att Trumps och Hicks hade ett fyra minuter långt samtal med Michael Cohen den 8 oktober 2016. Det misstänks ha varit starten på försöken att tysta Story Daniels – som fick sina pengar före den 27 oktober, skriver Independent. 

Trump förnekar att han haft en relation med Stormy Daniels.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.