Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

FBI: Han är USA:s värsta seriemördare

FBI bekräftar: Han är USA:s värsta seriemördare
Foto: NIPI / STELLA PICTURES BACKGRID UK
Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN

WASHINGTON DC. Samuel Little, 79, har erkänt totalt 93 mord. 

Nu har FBI bekräftat att han är den värsta seriemördaren i USA:s historia. 

Polis uppger nu att man har lyckats binda Samuel Little till totalt 50 olika dödsfall, där han har erkänt att han har mördat offren. Det gör att myndigheter officiellt säger sig kunna bekräfta att han är den värsta seriemördaren i USA:s historia. 

I ett uttalande säger FBI att dess analyser visar att hans erkännanden är trovärdiga, skriver BBC News. 

Erkände förra året

Enligt FBI ska Little, som är före detta boxare, ha koncentrerat sig på främst svarta kvinnor som var sexarbetare eller narkomaner och slog dem först livlösa innan han ströp dem. I flera fall ska dödsfallen ha bedömts vara en överdos eller olycksfall, eftersom det inte fanns några uppenbara tecken på att offret blivit mördad. 

79-åringen erkände förra året 90 mord utöver de tre fall som han redan har dömts för och avtjänar livstids fängelsestraff för sedan 2012.

Han greps för ett narkotikabrott i Kentucky 2012 och i samband med utredningen, som skedde i Los Angeles, kunde han bindas till de tre morden som ska ha skett mellan 1987 och 1989. 

FBI utreder nu de resterande 43 fallen som ännu inte har kunnat kopplas till Samuel Little. 

Släppte mördarens teckningar

Bland annat har man släppt teckningar som Samuel Little ritat av sina offer för att kunna få in tips om deras identiteter. Bland fallen polisen har sökt upplysningar om finns fem mord i Kentucky, Florida, Louisiana, Nevada och Arkansas. 

Man har även publicerat videoinspelningar som visar hur seriemördaren beskriver vissa av morden.

”Även om han redan är i fängelse menar FBI att det är viktigt att söka rättvisa för varje offer, för att avsluta så många av fallen som möjligt”, skriver FBI i ett uttalande. 

Antalet fall som FBI uppger kan kopplas till Little gör att han mördat fler än Ted Bundy och John Wayne Gacy. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.