Farliga barnvagnar stoppas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I ett test fick fem av tio barnvagnar underkänt. Konsumentverket kräver både säljstopp och återkallelse av de farliga barnvagnarna, skriver Konsumentverkets tidskrift Råd & Rön i ett pressmeddelande.

- Barnvagnarna hade fel på bromsar, handtag och i några fall kunde vagnen fälla ihop sig, säger Ursula Cronsten, jurist på Konsumentverket, till TT.  Tre av producenterna har redan hört av sig till Konsumentverket och lovat att återkalla barnvagnarna och åtgärda felen.  I testet ingick tio barnvagnar av olika prisklasser, typer och från olika försäljare. Bara två barnvagnar var helt utan anmärkning.  - Det finns fortfarande de som har problem, men det har blivit bättre. Det märks att producenterna arbetar för att göra säkrare barnvagnar, säger Ursula Cronsten.


Listan över de barnvagnar som underkänts av Konsumentverket:


Fyrhjuliga barnvagnar:  Sofie från Jysk Bäddlager - säljstopp och återkallelse  Basson Roma från Bassonbaby - säljstopp  Eurobaby Duo Finess Combi från Unexo - säljstopp och återkallelse  Emmaljunga Baby Edge från Emmaljunga - säljstopp och återkallelse

Trehjuliga barnvagnar  Alu joggingvagn från Babyproffsen - säljstopp och återkallelse  Källa: Konsumentverket

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.