Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Linfärja har kantrat utanför Oslo

Händelsen inträffade strax utanför Oslo i NorgeFoto: GOOGLE MAPS

En linfärja kantrade i Frysjavannet utanför Oslo på söndagseftermiddagen, rapporterar Dagbladet.  

19 personer fick hjälp upp ur vattnet – polis och räddningstjänst sökte efter fler. 

Alla som hamnade i vattnet klarade sig. 

Larmet om olyckan inkom vid 14.25 på söndagseftermiddagen. Polis och räddningstjänst söker efter personer i vattnet och enligt vittnesuppgifter till Dagbladet finns ambulanser och ambulansflyg i området. 

”17 personer har kommit upp ur vattnet. Vi söker med stora styrkor och helikopter om det fortfarande finns någon i vattnet”, meddelar polisen enligt tidningen. 

– Vi har ännu inte hört att någon ska vara skadad, säger Marianne Heidenström vid Oslo-polisen till VG

Vid 15:10 rapporterar Dagbladet att 19 personer har fått hjälp upp ur vattnet. 

Scoutgrupp hade aktiviteter i området

Hur många personer som befann sig på linfärjan när den kantrade är oklart. Oslo-polisen säger till Dagbladet att en scoutgrupp hade aktiviteter i området när olyckan inträffade. 

Linfärjan uppges ligga upp och ned i vattnet. Hur olyckan gått till är oklart. 

– Vi har fått rapporter om att människor är i vattnet. Vi har många brandbilar på plats och dykare i vattnet som söker efter folk. Vi vet ännu inte hur många som var ombord på båten, säger Hans Erik Trysdal vid räddningstjänsten till VG. 

Strax innan klockan 16 har sökinsatsen avslutats sedan alla som hamnade i vattnet kommit upp på egen hand eller fått hjälp upp, rapporterar VG.  

Texten uppdateras.