Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Färgen som kan ge dig fler likes på Instagram

En studie gjord av åtta miljoner Instagrambilder kom fram till att bilder som domineras av blått har en tendens att bli populära.

Törstar du efter likes och uppskattning i ditt Instagramflöde, men misslyckas?

Pröva att använda färgen blå i dina bilder.

Enligt en studie som den visuella analytiska byrån Curalate  har gjort är den nämligen vägen till framgång i foto-appen.

Curalate har undersökt hur olika typer av bilder påverkar antalet likes, eller "gillningar", i den populära foto-appen Instagram. Den kom fram till att bilder med blå som den dominerande färgen fick flest likes.

Färger du däremot ska undvika om du vill ha så många likes som möjligt är rött och orange. De färgerna hade enligt studien en tendens att få 24 procent mindre likes.

Studien innehöll mer än åtta miljoner bilder och kom också fram till att följare ofta tycker om när en enskild färg tar upp mer än 40 procent av en bilds innehåll.

Ljust populärare än mörkt

Bilder med en lägre grad av mättnad (0-15 procent) fick 18 procent mer likes än bilder med mer lyster och mindre mättnad (20-40 procent ). Ljusare bilder var också populärare än mörka – de ljusa fick 24 procent mer likes än de mörka.

Bilder som till stor del innehöll någon form av bakgrundsyta (90 procent eller mer) hade också en tendens att få fler likes än de utan.

Enligt sajten The Next Web, som tipsar om studien, är den i huvudsak gjord för företag som är verksamma på Instagram. Därför är det kanske inte helt otroligt att våra flöden snart börjar fyllas med bilder med massor av blått i bakgrunden i takt med att Instagram på allvar börjar med annonser.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.