Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Får livstid för järnrörsmord

I dag fastställdes domen mot dubbelmördaren Doudou Ahoka, 34. Han döms till livstids fängelse för mord på en 15-årig pojke och en kvinna. Foto: Lars Andersson

Livstids fängelse i tingsrätten.

Livstids fängelse i hovrätten.

I dag fastställdes domen mot dubbelmördaren i Ljungsbro Doudou Ahoka, 34.

Hovrätten skriver i domen att "brottsligheten innefattar två mord och ett försök till mord" och att straffvärdet tveklöst motsvarar fängelse på livstid.

Det var natten till den 2 november i fjol som den påverkade Doudou Ahoka tog med sig två pojkar – 14 och 15 år gamla – in i en källare i samhället Ljungsbro utanför Linköping. Han tejpade deras armar och huvuden – sedan gick han från källaren upp i huset.

Där slog han två kvinnor med ett järnrör. Han har själv beskrivit det hela som om att han fick "en explosion i huvudet" och "blev dum i huvudet".

Sedan såg 14-åringen hur den morddömde 34-åringen släpade ut hans 15-årige kamrat från huset. Kort därefter misshandlade 34-åringen 15-åringen och en 57-årig kvinna till döds med ett av järnrören.

"Han är ingen ond människa"

Rättegången mot 34-åringen blev laddad och flera av åhörarna på plats grät öppet.

Samtidigt sa Doudou Ahokas advokat Thomas Bodström:

– Han är ingen ond människa utan en sjuk person med en psykos.

Den 8 maj i år kom Linköpings tingsrätts dom i målet: livstids fängelse med motiveringen "de mord som Doudou Ahoka har begått har präglats av extrem hänsynslöshet."

I dag fastställde Göta hovrätt domen.

Hovrätten: Utomordentligt grymt sätt

I domen står det bland annat att "de mord Doudou Ahoka har gjort sig skyldig till har fullbordats på ett utomordentligt grymt sätt och präglats av stort hänsynslöshet." Det står också vidare att det måste ha varit en "skräckfylld upplevelse" för pojken som mördades och att kvinnan måste ha upplevt svårt smärta, dödsångest och lidande."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.