”Fanns inga tecken på att han skulle göra det här”

Skräckminuterna under nationaldagsfirandet
Under måndagsförmiddagen, amerikansk tid, öppnade en man eld mot en nationaldagsparad i Highland Park norr om Chicago i delstaten Illinois i USA. Sex personer dödades och över 30 skadades i våldsdådet.
Foto: NAM Y. HUH / AP TT NYHETSBYRÅN

Robert ”Bobby” Crimo, 22, är gripen misstänkt för den skjutning utanför Chicago där sex personer miste livet och över 30 skadades.

Nu berättar hans farbror, Paul A. Crimo, om chocken efter att hans brorson gripits för dådet.

– Det fanns inga tecken på att han skulle göra det här, säger han till CNN.

Under måndagsförmiddagen, amerikansk tid, öppnade en man eld mot en nationaldagsparad i Highland Park norr om Chicago i delstaten Illinois i USA. Sex personer dödades och över 30 skadades i våldsdådet.

Efter en massiv polisjakt kunde polisen under natten mot tisdag, svensk tid, gripa den misstänkte skytten Robert ”Bobby” Crimo, 22.

”Bobby” är enligt polisen själv hemmahörande i Highland Park och hans familj ska enligt vittnesuppgifter till Chicago Sun Times vara känd i området.

CNN har pratat med den misstänkte gärningsmannens farbror, Paul A. Crimo, som säger att han är chockad över att hans brorson är gripen för dådet.

Paul berättar att senaste gången han såg sin brorson var under söndagskvällen och att ”allt var som vanligt”.

– Jag är förkrossad. Jag är så förkrossad. Det fanns inga tecken på att han skulle göra det här, säger han till CNN.

”Är en tyst kille”

Den misstänkte skyttens farbror uppger vidare att han aldrig har sett Bobby vara involverad i våldsamheter eller andra ”oroande beteenden”. Han säger också att han inte känner till om hans brorson har några politiska åsikter.

– Jag har inget ont att säga om honom, säger Paul.

– Han är en tyst kille. Han är vanligtvis på egen hand. Han är en ensam, tyst person. Han håller allt för sig själv, fortsätter han.

Paul berättar att han och Robert bor i samma hus, men att han inte har någon speciellt nära kontakt med sin brorson. Enligt Paul var Robert arbetslös, för det mesta ensam och hade aldrig vänner över på besök.

– Jag umgås med honom, men jag gillar inte riktigt att umgås med honom. Jag säger hej och när jag går säger jag hejdå. Det är det, säger han.

Raketerna smäller av på samma gång – mitt på badstranden

Ett fyrverkerikaos utbröt i Ocean City i USA under fjolårets 4 juli-firande

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.