Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Känd rymmare på fri fot – efterlyst av polis

Fången ska senast ha setts på T-centralen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den man som under fredagskvällen rymde från Kriminalvårdens personal har fortfarande inte påträffats. 

I natt kom uppgifter om att fången ska ha fått av sig sitt midjefängsel och senast setts på T-centralen. 

Enligt Aftonbladet är mannen 19 år och en känd rymmare. 

Det var när mannen, som är häktad misstänkt för rån, uppsökte St Görans sjukhus i Stockholm som han lyckades rymma från Kriminalvårdens personal. 

Rymningen skedde vid 20.30 på fredagskvällen.  

I natt kom uppgifter om att mannen senast hade setts på T-centralen. Mannen ska vara klädd i svart t-shirt, gröna byxor från Kriminalvården, vita strumpor och vara utan skor. Han ska ha lyckats få av sig sitt midjefängsel, enligt Expressens uppgifter. 

Fången är efterlyst 

Polisen sökte under fredagsnatten efter mannen, men strax innan 03 på lördagsmorgonen uppgav man att det aktiva sökandet har upphört.

På lördagskvällen har mannen fortfarande inte påträffats. 

– Vi vet vem han är, vi vet var han hör hemma. Han är en i mängden av efterlysta personer. Patruller som är ute vet om vad som har hänt och de som känner till den här personen, eftersom han är hemmahörande i Stockholmsområdet, tittar lite extra efter honom, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen, vid 16-tiden på lördagen. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet är mannen 19 år och beskrivs som ”extremt rymningsbenägen”. Han har sedan tidiga tonår varit känd hos polisen och tidigare dömts för bland annat misshandlar, olaga hot och övergrepp i rättssak, skriver tidningen. 

Aftonbladet skriver också att handlingar bekräftar att han har rymt från olika institutioner vid flera tillfällen. 

Nära anhörig vädjar 

Tidningen har också varit i kontakt med nära anhöriga till den unge mannen som vädjar om att han ska höra av sig och överlämna sig till polisen. 

– Vi vet inte vart han är och vi har inte hört något från honom. Om han kommer hit så går vi till polisen. Det bästa nu är om han går till polisen. Vi är oroliga, säger en nära anhörig till Aftonbladet. 

Kriminalvården: ”Ett misslyckande” 

Kriminalvården kommer på måndag att inleda en internutredning. 

– Det är för att se vad som har hänt, om det finns något som vi hade kunnat göra bättre kring detta. När någon rymmer så här är det så klart ett misslyckande, säger Gustav Borg, pressekreterare på Kriminalvården. 

Mannen som har rymt ska inte vara farlig för allmänheten. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.