Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fängelse för gangsterbossen

På torsdagen kom domen mot en av Sveriges mäktigaste gängledare.
Den 45-årige Naser Dzeljilji, chef för Naserligan, får fängelse i ett år och tre månader.
Han döms för bland annat anstiftan av grovt bedrägeri, häleri samt vapenbrott.
Naser Dzeljilji, 45, har pekats ut som ledare för ett av mäktigaste kriminella nätverk, Naserligan. Han har stått åtalad misstänkt för bland annat grov misshandel, grov utpressning, grovt bedrägeri, grovt häleri, grovt vapenbrott och rån. Han har nekat till alla anklagelser utom vapenbrottet. I dag kom domen vid Göteborgs tingsrätt. Naser Dzeljilji döms till fängelse i ett år och tre månader för bland annat anstiftan av grovt bedrägeri, häleri och vapenbrott. Han döms också för rattfylleri och narkotiokabrott. Naser Dzeljilji frias däremot för anstiftan till medhjälp till grov misshandel, grov utpressning och olaga hot. Han döms också att betala skadestånd på 20000 kronor till en bilfirma i Kungälv. Tillsammans med nyckelvittnena Ingvar och Anna ska han även betala ett skadestånd till Mercedes-Benz Sverige på 100000 kronor.

Greps i Danmark

Ligaledaren greps i Danmark i oktober och utlämnades till Sverige i december. Rättegången i tingsrätten har pågått sedan i mitten av februari. Naser Dzeljilji har nekat till att han är ledare för ett kriminell nätverk. - Han umgås med landsmän och vistas då och då på spelklubbar. Han försörjer sig på att spela, sade försvararen advokat Hans Gaestadius vid rättegången.

Kamratlig med förhörsledaren

Rättegången har präglats av diverse märkliga händelser. Bland annat publicerade Göteborgs-Posten den första rättegångsdagen en artikel där Naser Dzeljilji samtalar kamratligt med polisens förhörsledare, Ronald Bagge. Det upprörde både advokaten och åklagaren, som inte fick veta något i förväg. - Det skiter jag fullständigt i. Jag går inte i någons ledband. Jag har aldrig under mina 38 år som polis dementerat ett uttalande och det gör jag inte nu heller, sade Bagge till TT. Naser Dzeljilji har även uppträtt respektlöst mot den kvinnliga åklagaren, Helena Rosvall. - Helena, du är väl här för att hålla Thomas Ahlstrand (den andra åklagaren, reds anm) i handen?!, sade han till henne

Svensk sedan år 2000

Naser Dzeljilji blev svensk medborgare år 2000. Han hade då fått avslag två gånger, men plötsligt gick hans ansökan igenom. Det kom senare fram att handläggaren lät sig mutas. Han dömdes senare till två års fängelse vid Norrköping tingsrätt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!