Alla bandmedlemmarna samt managern Craig Tarry omkom i den tragiska olyckan. Under lördagen uttalade sig flera av deras anhöriga.Alla bandmedlemmarna samt managern Craig Tarry omkom i den tragiska olyckan. Under lördagen uttalade sig flera av deras anhöriga.
Alla bandmedlemmarna samt managern Craig Tarry omkom i den tragiska olyckan. Under lördagen uttalade sig flera av deras anhöriga.
"Han har aldrig varit lyckligare" sa anhöriga till gitarristen River Reeves, och förklarade att allt han ville var att stå på scen. Foto: John Olsson"Han har aldrig varit lyckligare" sa anhöriga till gitarristen River Reeves, och förklarade att allt han ville var att stå på scen. Foto: John Olsson
"Han har aldrig varit lyckligare" sa anhöriga till gitarristen River Reeves, och förklarade att allt han ville var att stå på scen. Foto: John Olsson

Familjernas sorg:
"Det är så orättvist"

Publicerad

De omkomna bandmedlemmarnas familjer uttalade sig under lördagen om tragedin som drabbat dem.

"Han har aldrig varit lyckligare" sa anhöriga till gitarristen River Reeves, och förklarade att allt han ville var att stå på scen.

Managern Craig Tarrys familj konstaterade att de var förkrossade efter förlusten av sin son: "Han var en varm och kärleksfull person".

Gitarristen River Reeves familj sa i går i ett uttalande att "River var så talangfull och ödmjuk, så charmig och oskuldsfull. Det är så orättvist att han kunde tas i från oss på ett så grymt sätt".

Anhöriga till managern Craig Tarry förklarade att de sörjer djupt och även tänker på de andra drabbade familjerna. De säger om sonen: "Han var en varm och kärleksfull person som arbetade hårt för att nå framgång och följa sin dröm inom musikindustrin".

Kondoleanserna från hela världen strömmade in på sociala medier under söndagen.

"Detta känns inte verkligt. Jag lyssnade på er ep för bara några timmar sedan. Helt jävla förstörd. De här grabbarna hade så mycket talang och var på väg att uppnå stora saker", skriver en person på Facebook.

"Chockade och förkrossade"

Under söndagseftermiddagen uppmärksammade festivalarrangören FKP Scorpio bandet på sin Facebooksida.

"I fredags kväll såg vi Viola Beach, ett fantastiskt band i startgroparna av sin karriär, spela på Dynamo på vår festival. Bandet var väldigt glada att få göra sitt första gig utanför Storbritannien och de såg ut att ha en väldigt ljus framtid framför sig."

"Vi är chockade och förkrossade. Det finns verkligen inga ord. Våra tankar är med deras familj och vänner."

Under söndagen inleddes ett upprop på sociala medier där människor uppmanas att köpa Viola Beachs låtar för att bandet ska nå till förstaplatsen på Itunes topplista. I skrivande stund ligger singeln Swings and Waterslides på 44:e plats på den brittiska topplistan.

Hedrades på fotbollsmatch

Brittiska medier, så som Independent och Mirror skriver om olyckan. Enligt Mirror anordnade en före detta flickvän till den avlidne managern en hyllning under Manchester Citys fotbollsmatch på söndagskvällen.

"Hon ber fans att "klappa för Craig" under matchens femte minut på Etihad arena", skriver sajten.

På Twitter skriver fotbollsklubben om sorgen efter sin trogne supporter. "Vi är chockade och ledsna att höra att Craig Tarry, manager för bandet Viola Beach, som varit vår supporter i hela sitt liv, har avlidit."

Den brittiska tv-kanalen BBC, vars musiksatsning BBC Introducing Viola Beach var en del av, skriver om olyckan. De berättar att bandet turnerar med större akter och att de var "otroligt lovande".

Artisten Billy Bragg konstaterar på Twitter: "Tragiska nyheter om Viola Beach. Ett ungt band, första turnén utanför Storbritannien. Mina tankar går till deras familjer och vänner".

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag