Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens oro för Carl Philip efter slagsmålet

Kungaparet befann sig i London där de följt OS när Carl Philip hamnade i bråk i fredags natt. Mitt under OS passade Silvia på att höra av sig till Carl Philip för att höra hur han och Sofia mår efter det som hänt i Cannes. Kungen och drottningen ville inte kommentera det inträffade när Expressen mötte dem på OS-området i London.

CANNES. Prins Carl Philips och Sofia ­Hellqvists romantiska festkväll slutade i slagsmål utanför omskrivna jetsetklubben Bâoli.

Kungafamiljen reagerade med oro och mamma Silvia hörde av sig till Carl Philip mitt under pågående OS för att försäkra sig om att sonen mådde bra.

- Han är kvar i Frankrike och han mår alldeles utmärkt. Det är inga skador och så vidare. På något sätt försöker han gå vidare nu, säger hovets informationschef Bertil Ternert.

Resan till Franska rivieran skulle bli ett avbrott i vardagen med glada festnätter i goda ­vänners lag. Prins Carl Philip, som var tidigare besökte OS i ­London tillsammans med sin ­svåger prins Daniel, hade flugit till Frankrike för att möta upp flickvännen Sofia Hellqvist för en kärlekssemester.

Paret har under våren haft det tufft och vid flera tillfällen varit nära att göra slut, avslöjar Expressens hovreporter Johan T Lindwall i sin nya bok "­Madeleine - prinsessan ­privat".

Carl Philip och Sofia har, enligt uppgift, vistats i kungaparets hus Villa Mirage i Sainte Maxime sedan förra helgen.

I fredags besökte prinsen och Sofia den omtalade och till viss del skandalomsusade natt­klubben Bâoli i Cannes till­sammans med goda vänner.

De följde klädkoden

Just den kvällen anordnades en av sommarens populäraste klubbkvällar, Crazy Angels Party. Alla gäster beordrades att följa klädkoden för kvällen - vitt från topp till tå. Det gjorde även prins Carl Philip och Sofia Hellqvist.

Nattklubbschefen Antoine Lecorche berättar om sällskapets besök:

- De satt vid ett runt bord på restaurangterrassen, som sitter ihop med klubben, och gick sedan ner för att festa, säger han.

Enligt nattklubbsägaren är prinsen och hans gäng precis eftertraktade gäster.

- De har varit här flera gånger tidigare och det är ­precis sådana gäster som vi vill ha. De äter alltid i restaurangen först, de har med sig vackra tjejer och beter sig artigt och ­städat på klubben, säger han.

Men festkvällen urartade när Carl Philip attackerades utanför nattklubbens entré.

Prinsen ska må utmärkt

Beskedet om fredagens slagsmål fick kungafamiljen att reagera med oro och Carl Philip har haft kontakt med flera av familjemedlemmarna efter det som hänt.

Mitt under kungaparets besök på OS i London passade drottning Silvia på att höra av sig till Carl Philip för att höra hur han och Sofia mår efter det som hänt. Även prinsessan Madeleine ska ha varit i kontakt med sin storebror under söndagen.

Kungen ville dock inte kommentera det inträffade när Expressens Carl Juborg mötte honom på OS-området i London.

Enligt hovets informationschef Bertil Ternert mår prinsen nu bra.

- Han är kvar i Frankrike och han mår all­deles utmärkt. Det är inga skador och så vidare. På något sätt försöker han gå vidare nu, säger han till Expressens Åsa Asplid.

Det har sedan tidigare varit planerat, enligt uppgift till Expressen, att kungaparet skulle möta upp Carl Philip och Sofia i Saint Maxime nästa vecka.

- De är där några dagar till, sen återvänder de till Sverige, säger Bertil ­Ternert.

Bâoli där bråket inträffade beskrivs som en exklusiv klubb för de vackra och rika.

- Klubben är chic och publiken är rika människor. Det är svårt att komma in, vakterna är väldigt selektiva, säger ­besökaren Fronin Samson.

Polisrazzia på klubben

Det är inte första gången klubben uppmärksammas i negativa sammanhang. Så sent som i torsdags natt var Bâoli föremål för en polisrazzia, uppger tidningen Nice-Matin. Klubben var ett av fem Cannesställen som kontrollerades, enligt tidningen. Totalt 163 personer förhördes och flera brott rapporterades när man sökte efter svart arbetskraft, svartsprit och smuggeltobak. Men enligt Bâolis nattklubbschef Antoine Lecorche passerade man utan anmärkning.

- Det är en normal rutin­kontroll som görs en gång per år för att ­kontrolla att vi har rätt att sälja cigaretter och att vi säljer rätt sprit. Det är inte bara mot oss utan mot alla. Vi är ett ­seriöst företag med 200 anställda, säger han.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!