Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens julklappar stals – då ryckte Iain in som tomte

Iain Ashbourne räddade julen för familjen Turley. Foto: EXPRESS & STAR
Iain Ashbourne, som åkte tillbaka till sin butik och packade bilen full med julklappar. Foto: EXPRESS & STAR

LONDON. Inbrottstjuvarna slog till på julafton och stal alla presenter. 

Butiksägaren Iain Ashbourne kallas nu för den riktiga tomten – efter att ha räddat julen för en småbarnsfamilj, skriver Express & Star.

Tjuvarna slog till mot familjen Turleys hem i Walsall utanför Birmingham i England på julafton när den ensamstående tvåbarnsmamman Amy, 38, arbetade nattskift som sjuksköterska. När hon kom hem upptäckte hon att huset vänts upp och ner och att barnens julklappar under granen, värda nära 7000 kronor, hade öppnats och stulits. 

Svägerskan Gail Perkins berättade om vad som hänt på Facebook, vilket väckte en hel del reaktioner och flera som lämnade kommentarer ville hjälpa till. 

Fyllde bilen med klappar

En av de som bestämde sig för att ingripa var butiksägaren Iain Ashbourne, som åkte tillbaka till sin butik och packade bilen full med julklappar. Han körde sedan hem till den inbrottsdrabbade familjen – så att barnen Oliver, 7, och Sam, 4, inte skulle bli tomhänta under julen.

– Det var fantastiskt. Iain hade till och med tagit med sig omslagspapper och batterier, säger Amy Turley till Express & Star och fortsätter:

– Han förvandlade en hemsk upplevelse till något riktigt hjärtevärmande. Han var fantastisk. Mina pojkar fick mer jul än vad jag någonsin hade kunnat ge dem. 

Kallas för jultomten

Butiksägaren Iain, som nu kallas den riktiga jultomten, berättar att han först trodde att han inte skulle göra något eftersom det köpcentrum där hans butik ligger var låst för julen. Till slut lyckades han få tag i vakterna, som öppnade för honom. 

– Jag har barn i samma ålder och kunde bara föreställa mig hur det var för Amy. Man kan vara en miljonär men oavsett vem du är eller hur mycket pengar du har kan du inte köpa nya julklappar om butikerna inte är öppna, säger han till tidningen. 

Polis har vädjat till allmänheten om hjälp för att få fast inbrottstjuvarna, som lämnade efter sig både fot- och handavtryck på brottsplatsen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!