Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjen ska utvisas - till olika länder

Familjen ska utvisas, men inte till samma länder. Pappan ska till Elfenbenskusten och mamma och barnen ska till Ryssland.
Flyktingfamiljen i Hagfors ska avvisas - och splittras.
De kommer att hamna i olika världsdelar trots protester.
Mamman och barnen är på väg till Ryssland, pappan ska till Afrika.
Polisen förde den tjetjenska kvinnan och hennes tre barn till Arlanda för vidare transport till Ryssland i dag. Avvisningen av den tjetjenska kvinnan och hennes barn fick dock skjutas upp sedan kvinnan gjort motstånd när hon skulle gå ombord på planet. Det fick planets pilot att vägra ta emot kvinnan och barnen för transporten, uppger kvinnans advokat för SVT:s Värmlandsnytt.
Kvinnans sambo, som är pappa till två av barnen, väntar på avvisning till Elfenbenskusten.
- Det är ett omänskligt handlande
från de svenska myndigheternas sida, säger kvinnans juridiska ombud Jan Sandin till SVT:s Värmlandsnytt.
- Det här är ett klart brott mot FN:s barnkonvention, säger Hans Liljas på Rädda Barnen i Hagfors till Värmlands Folkblad.

Träffades i Sverige

Dagmara Sidieva kom till Sverige med sin 13-åriga dotter från Tjetjenien 2005. Här träffade hon Charles Awisi Meduma från Elfenbenskusten och paret har fått två barn, rapporterar Värmlands Folkblad.
Hela familjen har fått avslag på sina ansökningar om uppehållstillstånd. Förra året vädjade alla ledamöter i Hagfors kommunstyrelsen om att familjen skulle få stanna.

Kanske aldrig får se barnen

Men alla instanser säger nej.
- Vi har bott här i Hagfors flera år och kommit in i samhället. De måste förstå att barnen behöver båda sina föräldrar. Jag kanske aldrig mer får se mina barn, säger Charles Awisi Meduma till VF.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!