Mamma Zekiyes, pappa Aziz och sonen Michel Altunkaynak färdades i bilen som var med i den våldsamma kraschen. Bakom tavlorna står sonen Tomas Altunkaynak som inte var med i olyckan. Foto: PrivatMamma Zekiyes, pappa Aziz och sonen Michel Altunkaynak färdades i bilen som var med i den våldsamma kraschen. Bakom tavlorna står sonen Tomas Altunkaynak som inte var med i olyckan. Foto: Privat

Mamma Zekiyes, pappa Aziz och sonen Michel Altunkaynak färdades i bilen som var med i den våldsamma kraschen. Bakom tavlorna står sonen Tomas Altunkaynak som inte var med i olyckan.


 Foto: Privat
Familjen hade varit i Örebro coh firat nyår, och var nu på väg till Norrköping för att möta upp en stor del av släkten. Foto: PRivatFamiljen hade varit i Örebro coh firat nyår, och var nu på väg till Norrköping för att möta upp en stor del av släkten. Foto: PRivat

Familjen hade varit i Örebro coh firat nyår, och var nu på väg till Norrköping för att möta upp en stor del av släkten.

 Foto: PRivat
Michel Altunkaynak var yngst av fem syskon.Michel Altunkaynak var yngst av fem syskon.

Michel Altunkaynak var yngst av fem syskon.

Familjen miste livet i tragiska bilolyckan

Publicerad

I halkan rycktes Aziz, Zekiye och Michel från sin familj.

Alla tre miste livet i en våldsam frontalkrock på lördagen.

På söndagen hölls en stor minnesceremoni för dem i Norrköping.

– De var verkligen vår ryggrad i familjen. De tog hand om oss i svåra och fina stunder, säger Elias Cakar – svåger, bror och morbror.

Pappa Aziz, mamma Zekiye och sonen Michel Altunkaynak var på väg till Norrköping från Örebro på lördagseftermiddagen. De hade varit i Örebro och firat nyår och skulle nu till Norrköping och möta upp en stor del av släkten, bland annat sina nio barnbarn, för att fira Aziz 60-årsdag med en överraskningsfest.

I höjd med Viala, mellan Katrineholm och Vingåker, fick de plötsligt sladd på bilen i den svåra halkan. De gled över på motsatt körfält och frontalkrockade med en annan bil.

Ingen av de tre överlevde den våldsamma kraschen i halkan.

– Vi alla var samlade i går. Syrran har två döttrar som inte bor i Norrköping. De hade kommit hit för att vi skulle fira deras pappas 60-årsdag. Han fyllde 60 år i går. Så vi var samlade allihop, säger Zekiyes bror Elias.

När en av döttrarna närmade sig Norrköping hörde hon på radion att det hade inträffat en trafikolycka på samma väg. Hon visste att hennes bror och föräldrar åkte där och hörde av sig till en annan syster. Bad henne att försökta kontakta föräldrarna eller Michel snabbt. Men ingen kom fram. Och ingen visste vad som hade hänt.

"Jag kan inte förklara med ord"

Till slut fick familjen reda på att Aziz låg på sjukhuset i Eskilstuna, svårt skadad.

– Det var den enda informationen vi fick. Sen kom polisen och lämnade beskedet om att min syster och hennes son hade dött, säger Elias.

Familjen försökte ta sig samman. De ville åka till sjukhuset i Eskilstuna och vara nära Aziz. Men innan de hann åka fick de nästa besked.

– Då fick vi veta att han också var död. Det här är en jätteförlust, de var så populära alla tre. Jag kan inte förklara med ord hur populära de var, de var verkligen superfina människor, säger Elias.

Både Aziz och Zekiye var aktiva inom syrisk ortodoxa kyrkan, och dödsolyckan har satt djupa spår i Norrköping. På söndagen hölls en stor minnesceremoni i församlingen.

– Det har varit flera tusen här i dag, för att ge sitt medlidande. Min syster var aktiv inom kyrkan, alla kände henne och alla som kände henne älskade henne. Samma sak med min svåger, han var diakon och har varit det i alla år, säger Elias.

Brodern skulle åkt med

– Och Michel ... han var min stolthet. Jag var så himla stolt över killen. Hans fina hjärta, han var glad, ville umgås med nära och kära, syskon. Det betydde allt för honom.

Michel var yngst bland fem syskon. Kvar är brodern Tomas och systrarna Elisabeth, Maria och Sara. Från början skulle Tomas ha åkt med sina föräldrar och brodern, men han var sjuk och stannade hemma.

– Min syster och svåger ... det var verkligen vår ryggrad i familjen. De tog hand om oss i svåra och fina stunder, vi vände oss alltid till dem. De var våra rådgivare. Det är svårt att hitta finare människor än de tre. Alla mår så fruktansvärt dåligt. De levde för sina barn och barnbarn. Livet hade precis börjat leka.

Anhöriga har godkänt att Expressen publicerar namn och bild på de drabbade och påverkade. De två personer som färdades i den andra olycksbilen klarade sig med lindriga skador.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag