Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjen kidnappades av talibaner – nu är de fria

Caitlan Coleman och Joshua Boyle i en film som kidnapparna skickade till deras familjer. Foto: AP / AP TT NYHETSBYRÅN
Familjen har satt upp en lapp på dörren och önskar att bli lämnade i fred. Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN

Det amerikansk-kanadensiska paret kidnappades av talibaner i Afghanistan för nästan fem år sedan. 

Nu har Caitlan Coleman, Joshua Boyle och deras tre barn som de fått under tiden i fångenskap fritagits av pakistanska säkerhetsstyrkor.

En amerikansk kvinna, hennes kanadensiske man och deras tre barn har blivit frigivna av pakistanska säkerhetsstyrkor efter nästan fem år i fångenskap hos talibaner i Afghanistan. 

Nyheten kom via ett uttalande från den Pakistans militär och bekräftades senare av amerikanska myndigheter, skriver CNN

Det var 2012 som Caitlan Coleman, 31 och hennes kanadensiske make Joshua Boyle, 33, kidnappades av talibaner när de var på semester i Afghanistan. 

Caitlan Coleman var då gravid med parets första barn. Under tiden i fångenskap har familjen fått två barn till. 

Amerikansk underrättelsetjänst har spårat de kidnappade och delat underrättelseuppgifter med pakistanska myndigheter när familjen har flyttats, meddelade den pakistanska militären i ett uttalande. 

Caitlan Coleman och Joshua Boyle innan de kidnappades. Foto: BILL GORMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

Familjen mår bra

Amerikanska myndigheter bekräftade att man under de senaste dagarna har vetat var familjen har befunnit sig och delat informationen med Pakistan, skriver CNN. 

Bara timmar efter frigivningen befann sig Caitlan Coleman, Joshua Boyle och deras barn fortfarande i Pakistan i väntan på att kunna flygas till USA eller Kanada. 

"Operationen som utfördes av Pakistanska styrkor, baserad på operativt underrättelsearbete från amerikanska myndigheter var lyckad. Alla gisslan lyckades fritas säkert och kommer att återföras till de land de kommer ifrån" sa man i ett uttalande. 

CNN har talat med föräldrarna till Joshua Boyle, Patrick and Linda Boyle. De har talat med sin son efter fritagningen och han har berättat att alla i familjen mår bra. 

"Detta är en positiv stund för vårt lands relation med Pakistan. Den pakistanska regeringens samarbetsvilja är ett tecken på att de värderar USA:s önskemål om att de gör mer i regionen högt" sa Donald Trump i ett officiellt uttalande efter fritagningen. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!