Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Familjen från helvetet" torterade Rachel till döds

LONDON. Rachel Hudson, 20, torterades till döds av sin man. Craig Hudson, 21, fick hjälp av mamma, pappa och syskon.

Nu har "Familjen från helvetet" dömts till fängelse.

Tvåbarnsmamman Rachel Hudsons kropp hittades misshandlad och övergiven vid en sjö utanför Nottingham. Polisen misstänkte tidigt maken Craig Hudson, 21. De fick en chock när de insåg att hans familj hjälpt honom. Craigs mamma Trudi, 44, pappa Ronald, 49, storebror Ronald, 23, och lillasyster Elisabeth, 19, mobbade och torterade Rachel regelbundet. De höll henne inlåst i ett sovrum utan mat, uppger BBC. De ska även ha misshandlat henne med ett brännbollsträ, döpt till Mr Woody, och en planka kallad Captain Plank, enligt Sun.

Maktstrid om Craig

 Mardrömmen började när Rachel och Craig flyttade in hos hans föräldrar och vuxna syskon i november 2002. Orsaken till Rachels död tros vara en maktstrid om maken. Mamma och pappa Hudson accepterade inte att Rachel tog plats i sonens liv. Craig Hudson ska först ha försvarat sin hustru, men efter ett misslyckat flyktförsök från familjen, då de gömde sig på ett härbärge, så bytte Craig sida. Plötsligt började även maken misshandla sin hustru regelbundet.

60 olika skador

 Till slut ledde misshandeln till Rachels död. Hon hade 60 olika skador då hon hittades. Då hade familjen Hudson redan spridit ut ett rykte i samhället Stockhill att Rachel rymt i väg med en annan man. Nu kallas de "Familjen från helvetet" i brittiska tidningar. Under rättegången beskrev åklagaren hur tortyren till slut blev en ritual för familjen.

"Jag gav henne ett för dig"

 Under rättegången spelades ett telefonsamtal mellan Craigs svåger Shane, 19, och mamma Trudi upp. - Man skulle lika gärna kunna hänga upp henne med ett rep och använda henne som slagpåse, säger Shane under samtalet. - Jag gav henne ett för dig, svarar mamman. Senare under samtalet förklarar Shane vad han vill göra med Rachels kropp. - Låsa in henne i bakluckan, åka ut på landet och dumpa henne någonstans.

20 års fängelse

 Nu har fem av familjemedlemmarna dömts till fängelse för mord. Pappa Ronald och mamma Trudi har dömts till 20 års fängelse. Storebror Ronald dömdes till 17 år och lillasyster Elisabeth och Craig har dömts till 14 år i fängelse. - Ingen lyssnade på mig, sa Ronald Hudson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.