Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen får 100 miljoner efter Breonna Taylors död

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV.
Tamika Palmer, Breonnas mamma, talar med media.Foto: DYLAN LOVAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Stora protester utbröt i Louisville efter dödsskjutningen i mars.Foto: USA TODAY NETWORK / SCOTT UTTERBACK/COURIER JOURNAL SIPA USA

Breonna Taylor blev 26 år gammal. Hon sköts ihjäl i sitt hem i mars i år av amerikansk polis när hon låg och sov. 

Hennes familj har nu ingått en uppgörelse som ger dem drygt 105 miljoner kronor för att dra tillbaka sin stämningsansökan mot staden Louisville, enligt Sky News.

12 miljoner dollar, eller drygt 105 miljoner kronor får familjen i en uppgörelse med staden Louisville. Därtill har de också fått löften om att stadens polis ska reformeras. 

– Jag kan inte föreställa mig ms Palmers smärta, och jag är väldigt, väldigt ledsen över Breonnas död, säger Louisvilles borgmästare, Greg Fischer på en pressträff. 

– Även om den här dagen är betydelsefull är det bara början för att få full rättvisa för Breonna, säger hennes mamma Tamika Palmer.

Breonna Taylor sköts till döds i sitt hem när hon låg och sov. Tre civilklädda poliser tog sig in i lägenheten som hon delade med sin pojkvän. Pojkvännen trodde att det var ett inbrott och sköt i självförsvar. Breonna Taylor träffades av åtta av skott från poliserna och dog. 

Poliserna ska ha gått in i parets hem med motiveringen att de trodde att det fanns droger i lägenheten. De hittade inga.

Dödsskjutningen ledde till stora protester i staden och det är en pågående brottsutredning.

En av de tre poliserna har avskedats medan de andra två är avstängda. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.