Familjen bekräftar: Julian, 7, ett av offren

Julian Cadman, 7, rapporterades försvunnen efter terrorattacken i Barcelona. På söndagseftermiddagen bekräftade hans familj att han dött i attacken.
Foto: / FACEBOOK
14 personer har hittils förlorat livet efter terrordåden i Barcelona och Cambrils.
Foto: SOLARPIX. / SCANPIX / STELLA PICTURES SOLARPIX
Offren har hedrats med blommor, ljus och leksaker.
Foto: EMILIO MORENATTI / AP TT NYHETSBYRÅN

Sjuårige Julian Cadman rapporterades försvunnen efter terrordådet i Barcelona.

På söndagen rapporterar Sky News att Julian har dött – hans familj ska ha bekräftat uppgifterna för en spansk byrå för försvunna personer. 

– Julian var en mycket älskad och beundrad familjemedlem, säger hans familj i ett uttalande. 

Sjuårige Julian Cadmans öde har engagerat många. Den lille pojken från Australien rapporterades saknad efter terrordådet på La Rambla i Barcelona i torsdags.

Julian befann sig i Barcelona med sin mamma för att gå på ett bröllop medan pappan var kvar hemma i Australien. När skåpbilen rusade fram längs Ra Rambla kom mamma och son i från varandra och medan mamman fördes svårt skadad till sjukhus efter attacken så har Julian varit försvunnen. Pojkens släktingar gjorde en efterlysning på Facebook som har uppmärksammats av flera medier. 


LÄS MER: Tonåringars terrorcell misstänks för dådet

Uppgifter om att Julian hittats var felaktiga

På lördagen rapporterade spanska medier att pojken var återfunnen – men senare under dagen tillbakavisade katalansk polis de uppgifterna. "Vi har varken sökt efter eller hittat något försvunnet barn efter Barcelonaattacken. Alla dödsoffer och skadade har lokaliserats", skrev polisen på Twitter.  

https://twitter.com/mossos/status/898904407982690304

Julians pappa på plats i Barcelona

På sena lördagseftermiddagen anlände Julians pappa Andrew Cadman till Barcelona. Han möttes av personal från konsulatet och fördes direkt till Ciutat de la Justicia, dit alla dödoffren för terrordådet förts för att identifieras. Enligt The Sydney Morning Herald tillbringade pappan över en timme där innan han åkte vidare till sjukhuset där hans hustru vårdas. Där tros han även ha tillbringat natten.

En talesperson för sjukhuset säger han blivit ombedd av familjen att inte uttala sig om familjens situation förutom att säga att mammans skador inte är allvarliga. Ingen i familjen har heller velat uttala sig om Julian efter det att pappan anlänt till  Barcelona och besökt bårhuset.

Familjen bekräftar Julians död

På söndagen uppger Sky News att Julian är död. Hans familj har bekräftat uppgiften för en spansk byrå för försvunna personer. 

https://twitter.com/SkyNewsBreak/status/899268429366034432

Via Australiens utrikes- och handelsdepartementet har Julian Cadmans familj lämnat ett uttalande: 

"Julian var en mycket älskad och beundrad familjemedlem. När han njöt av Barcelonas sevärdheter tillsammans med sin mor togs Julian tyvärr ifrån oss. Han var så energisk, rolig och fräck och fick oss alltid att le. Vi är välsignade som har fått ha honom i våra liv och kommer att minnas hans leenden och vårda minnet av honom ömt". 

Familjen tackar även dem som engagerat sig i sökandet efter honom: 

"Vi vill tacka alla dem som har hjälpt oss i sökandet efter Julian. Er godhet var fantastisk under denna svåra tid. Vi vill också påminna om att vi inte är den enda familjen som har drabbats av händelserna, våra böner och tankar finns hos alla personer som drabbats", fortsätter meddelandet.   

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.