FLYDDE VIA BALKONGEN. Familjen i Högdalen i södra Stockholm som utsattes för mordbranden tvingades fira ner sig från balkongen på tredje våningen. Foto: Scanpix
FLYDDE VIA BALKONGEN. Familjen i Högdalen i södra Stockholm som utsattes för mordbranden tvingades fira ner sig från balkongen på tredje våningen. Foto: Scanpix

Familj utsatt för mordbrand

Publicerad
Uppdaterad
Bensinen rann in genom brevinkastet - sedan satte någon eld på lägenheten.
Familjen lyckades fly lågorna genom att fira sig ner från balkongen.
Nu misstänker polisen att högerextremister står bakom brandattentatet, uppger "Efterlyst".
De höll på att lägga sin treåriga dotter när de plötsligt hörde konstiga ljud från hallen.
Då de gick ut för att se efter såg de hur en vätska rann in genom brevinkastet.
- När vi fattar att det är bensin som luktar så drar vi oss tillbaka och skriker vi har ju barn här, sluta, ni måste sluta. Men de brydde sig inte, säger mannen till "Efterlyst".

Flydde med dottern

Lägenheten övertändes snabbt och paret flydde med sin dotter ut på balkongen där de lyckades fira sig ner:
- Grannen under kom ut så att vi hissade ner vårt barn. Sen klättrade vi efter.
Brandattentatet inträffade i Högdalen i måndags kväll.

Misstänker hatbrott

Polisen misstänker nu att det rör sig om ett hatbrott.
Anledningen är att mannen i familjen är aktiv inom fackförbundet Syndikalisterna, SAC. Mikael Ekman vid Expo tror att det beror på 30 november och den kommande demonstrationen i Salem.
- Det varit stökigt de senaste veckorna, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag