Rånarna ska ha trängt in sig i familjens hemoch hotat dem med ett pistolliknande föremål innan man lämnade platsen. Foto: Stefan Johansson
Rånarna ska ha trängt in sig i familjens hemoch hotat dem med ett pistolliknande föremål innan man lämnade platsen. Foto: Stefan Johansson

Familj hotades med pistolliknande föremål

Publicerad

Två beväpnade män trängde vid 11.40-tiden in i en lägenhet i Rinkeby – i jakt på guld.

En familj ska ha hotats med ett pistolliknande föremål.

– De är chockade, men det är ingen fysiskt skadad, säger Albin Näverberg vid Stockholmspolisen.

Det ringde på dörren och en boende öppnade. Då fick den boende ett pistolliknande föremål riktat mot sig genom dörrspringan.

Två män som de boende bedömde som 175-180 centimeter långa, maskerade och mörkt klädda trängde sig in i lägenheten. Under 10-15 minuter försökte de tvinga till sig guld under pistolhot, enligt anmälaren.

– Hade det funnits guld hade man nog lämnat över det under pistolhot. Så det fanns sannolikt inget guld där, säger Albin Näverberg, presstalesman vid Stockholmspolisen.

Familjen chockad

Inne i lägenheten fanns en familj, men Albin Näverberg vet inte om där var några barn. Men det var flera personer som var hemma vid tillfället.

– Det var flera personer i lägenheten, en vanlig familj. De gjorde vad de kunde för att inte lämna ifrån sig någonting, säger han och fortsätter:

– De är chockade, men det är ingen fysiskt skadad.

Ingen gripen

De beväpnade männen lämnade sedan lägenheten utan att få med sig något guld och polisen larmades till bostaden klockan 11.53. Då hade männen försvunnit, oklart i vilken riktning.

Polisen uppger att man letar efter gärningsmännen i närområdet och att de på olika sätt försöker komma i kontakt med vittnen som kan ha sett något av händelsen.

– Ingen är gripen utan vad vi gör är att tekniker är där och utför en undersökning i lägenheten, säger Albin Näverberg.

En förundersökning är inledd avseende försök till grovt rån.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag