Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familj dog i brand efter att julgran fattat eld

Juan Moreno med barnen Jaylynn, 11, Maria, 12, Isaac, åtta, och Janessa, fyra. Bara Jaylynn överlevde branden i familjens hem i Kalifornien, USA.
Foto: Moreno Family/GoFundMe

Juan Moreno, 41, och tre av hans barn dog i en våldsam lägenhetsbrand i Hemet, Kalifornien.

Maria, 12, Isaac, åtta och Janessa, fyra år gamla avled av sina skador i branden i fredags, rapporterar CBS Los Angeles. 

Juan hade tagit sig ut ur byggnaden men sprang in igen för att försöka rädda sina barn.

Branden bröt ut i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Hemet, strax öster om Los Angeles i Kalifornien, på fredagsmorgonen lokal tid.

Familjen Moreno började utrymma och mamma Christina, pappa Juan, deras nyfödda dotter Cecily, och 11-åriga dotter Jaylynn tog sig ut.

När det stod klart att tre av barnen – åttaåriga sonen Isaac och döttrarna Maria, 12 och Janessa, fyra – fortfarande befann sig i byggnaden sprang Juan tillbaka, berättar ett vittne för CBS Los Angeles.

Alla fyra avled

Trots Juans heroiska insatser dog han tillsammans med döttrarna i lågorna.

Åttaåriga Isaac kunde räddas och fördes med helikopter till sjukhus där han sedan avled av sina skador.

– Han var en verklig hjälte. Han var den föräldern som sa ”jag skulle dö för mina barn”, och han gjorde det, säger barnens söndagsskolelärare till CBS.

Julgran tros ha orsakat branden

Elden spred sig i huset via den gemensamma kattvinden, men inga andra boende skadades i branden. 

En teknisk undersökning för att fastställa orsaken till branden pågår fortfarande, men enligt en granne hade familjens julgran börjat brinna.

– Hon sa att det var julgranen, säger grannen Robert Richmond till CBS.

– Hon försökte släcka den när det började, och visste inte vad hon skulle göra och när hon inte kunde kontrollera den skrek hon åt mig att komma och hjälpa henne.

Vi ser tillbaka på bland annat turerna kring Trump, brexit och protesterna i Hongkong.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.