Falskt alarm - bomben var en väckarklocka

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Bomblarmet gick i Stockholm och pådraget var stort. Men "granaten" var bara Adam Trolins väckarklocka som hade råkat trilla ut genom fönstret.
Foto: Elis Hoffman

Ett granatlarm spärrade av flera kvarter i Stockholm. 

Men "granaten" var bara elvaårige Adams väckarklocka.

Boende runt Åsögatan i Stockholm fick ett bryskt uppvaknande i lördags. 

 En privatperson hade vid niotiden sett en handgranat inne på en gård och larmat polisen som direkt spärrade av flera kvarter och kallade in en expert från militären.

Trodde någon dött

 Adam Trolin trodde att någon hade dött, men när han fick reda på att en handgranat hittats inne på hans gård gick det upp ett ljus.

 – Jag gick till min mamma och sa att det var min väckarklocka. Sen gick vi och berättade för poliserna, säger Adam Trolin.

 Adam hade köpt väckarklockan för några veckor sedan på Teknikmagasinet. 

 För några dagar sedan hade den trillat ut genom hans fönster och där blev den liggande – till i lördags.

”Plojig granat”

 Polisen frågade om Adam ville ha tillbaka väckarklockan, men det ville han inte. Nu vill han att Teknikmagasinet ska sluta sälja klockan.

 På Teknikmagasinet tycker man inte att väckarklockan är lik en riktig handgranat och där har man inga planer på att sluta sälja väckarklockan.

 – Den är inte tillverkad för att se ut som en riktig handgranat utan som en plojig handgranat. Det är humortouch över den, säger Jannis Östlund, vd för Teknikmagasinet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.