Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falsk undersköterska bluffade till sig jobb

Kvinnan fick jobb som undersköterska med hjälp av falska betyg och intyg.
Kvinnan har under tre år angett falska uppgifter för att få sina anställningar som undersköterska. Bilden är en genrebild.
Foto: Shutterstock

Premium: Med förfalskade betyg, falska läkarintyg och påhittade anställningar gick den 29-åriga undersköterskan från tjänst till tjänst i en serie svenska kommuner.

Nu åtalas hon för delar av de brott hon anklagats för.

Samtidigt har polis och åklagare lagt ned utredningar i flera fall trots att undersköterskan själv medgett att hon använt sig av falska uppgifter.

– Den här personen har satt i system att jobba på det här viset, säger HR-chefen i Nora kommun Katarina Eriksson, som tvingades betala 54 000 kronor efter att ha avskedat undersköterskan.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

”Tomtemor” tjänar miljoner på granar – bor i Spanien

Premium: Arvtagerskan kallas ”Tomtemor” av medarbetarna • Svarar på kritiken

Prinsens gudmor lämnar hovet efter rasismskandal

Premium: Frågade svart brittisk medborgare: ”Vilken del av Afrika kommer du ifrån?”

Budskapet bakom Silvias armband – fina detaljen

Premium: Efter Madeleines succé