Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falsk babybild sprids på lille prins Oscar

Victoria, Daniel, Estelle och Oscar på väg hem från sjukhuset. Denna bild är inte falsk.
Foto: Kungahuset
Prins Daniel visade hur stor den nyfödde prinsen är.
Foto: Henrik Montgomery / Tt

Suget är stort efter första bilden på prins Oscar.

I sociala medier sprids det som nu påstås vara bild på Sveriges allra senaste prins. Bland annat i ett falskt konto på Facebook med prinsessan Madeleine.

Men hovet dementerar.

Vill du se den första riktiga bilden på prins Oscar Carl Olof? Kolla här


Prins Oscar är det senaste lilla kungliga tillskottet ute på Haga slott - första svenskfödda prinsen som bor där sedan vår nuvarande kung var nyfödd 1946.

Hovet har ännu inte uppgett när den första officiella bilden kommer på prins Oscar. Förra gången med prinsessan Estelle tog det fyra dagar. Bilden som då togs av prins Daniel blev en stor succé och alla föll för den sovande prinsessan. Att hon sedan också hade på sig en kofta som en gång i tiden hade stickats av Victorias framlidna mormor Alice, Estelles gammelmormor, gjorde inte saken sämre. Precis samma kofta som kronprinsessan Victoria hade som spädbarn.

Bilden påstås vara prins Oscar

Samtidigt sprids nu en bild på sociala medier som påstås vara lille prins Oscar som ligger hemma på Haga slott i sin spjälsäng och sover. Det är en bild som hela tiden får gilla-markeringar och lyckönskningar.

På ett Facebookkonto i prinsessan Madeleines namn ligger också bilden sedan tidigare i dag. I texten under bilden uppges att bilden ursprungligen kommer från prins Daniels systers Instagramkonto. Men trots att profilen på Facebook är falsk väller det in gratulationer under bilden och även kommentarer.

Hovet dementerar att det är Oscar

Den som har skapat kontot på Facebook har, efter gjorda efterforskningar av Expressen, gjort från en adress i Sollentuna utanför Stockholm. Flera har också kontaktat Expressen för att få klarhet i om det är första officiella bilden på prins Oscar.

Men hovet dementerar att bilden som nu sprids på sociala medier är prins Oscar:

- Nej, det stämmer inte, säger Ulrika Näsholm vid hovets informationsavdelning.

Hovet har i dagsläget ingen information om när den officiella bilden på prinsen blir offentlig. Senast var det prins Nicolas 2015 och då tog det bara två dagar innan bilden blev officiell.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.