Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fälldins ilska - lämnar tillbaka doktorshatten

Thorbjörn Fälldin är inte nöjd med att Mittuniversitetet i Härnösand läggs ner. Därför lämnar han tillbaka sin doktorshatt och doktorsring.Foto: Olle Sporrong

Förre Centerledaren och statsministern Thorbjörn Fälldin, 86, är både rosenrasande arg och besviken.

Orsak: Mittuniversitetet i Härnösand läggs ned.

Därför lämnar han – i protest – tillbaka sin doktorshatt och doktorsring.

Thorbjörn Fälldin var med om att förhandla fram att Härnösand skulle få ett universitet och tillhöra Mittuniversitetet i Sundsvall.

I måndags beslöt styrelsen att lägga ned universitetet i Härnösand med 2 300 studenter, varav de flesta pluggar på distans. I stället ska undervisningen ske i Sundsvall.

Lämnas tillbaka under torsdag

Thorbjörn Fälldin blev 2001 hedersdoktor vid Mittuniversitetet för bland annat hans insatser för att Härnösand skulle få en universitetscampus.

Nu är han mycket upprörd och lämnar tillbaka sin doktorshatt och doktorsring.

– Thorbjörn vill inte säga något ännu. Du får veta allt under torsdagen, det är meningen att han ska lämna tillbaka doktorshatten då, säger hans fru Solveig Fälldin till Expressen.

Ska han resa till Sundsvall eller Härnösand och göra det?– Jag säger inget, Thorbjörn berättar under torsdagen, säger Solveig Fälldin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.