Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fakta om mordet på Heléne

Heléne Fossmo, 27, dog den 18 december 1999 i badrummet i familjens villa i Knutby. Polisutredningen lades ned efter att rättsläkaren fastslagit att döden var naturlig.

Åtalet

Helge Fossmo åtalas som misstänkt för att ha "berövat sin hustru Heléne Fossmo livet genom att med våld tillfoga henne brott på skallbenet". Åklagaren hävdar att han slog hennes mot badkarskranens blandare. Hon avled i samband med skallskadan och blödningar som sannolikt kvävde henne.

Bevisen

När Heléne Fossmo avled hade hon stora mängder av ett smärtstillande medel i kroppen. Helge Fossmo hade tillgång till ett läkemedel av samma typ. Han har enligt ett vittne haft en tom burk i sitt sovrum. Burken försvann efter det att Heléne Fossmo avled. Flera vittnen ska höras om att Helge Fossmo berättat om en dröm där han hittat sin hustru död i badkaret. Åklagaren har också kopia av ett förfalskat obduktionsprotokoll där Helge Fossmo tagit bort uppgiften att hustrun var drogad när hon dog.

Försvaret

Försvarsadvokaten Ola Nordström menar att åtal aldrig borde ha väckts och att åklagarens utredning är "under all kritik". - Det finns inget som stöder åklagarens uppfattning att någon berövat den första hustrun livet, säger han. Ola Nordström kommer att kalla två läkare som i utlåtande till åklagaren hävdat att det kan ha varit en olycka och inte mord.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.