Den förre vaktchefen Fadde Darwich misstänks ha tagit emot 3,2 miljoner i svarta pengar. Foto: Stefan Söderström
Den förre vaktchefen Fadde Darwich misstänks ha tagit emot 3,2 miljoner i svarta pengar. Foto: Stefan Söderström

Fadde riskerar tre års fängelse

Publicerad
Uppdaterad
Fadde Darwich, 41, misstänks ha lagt beslag på
3,2 miljoner kronor i svarta pengar.
Nu riskerar han tre års fängelse.
- Men gud, vad hemskt, säger sambon Linda Rosing.
Den förre vaktchefen på Spy Bar åtalas misstänkt för grovt skattebrott, grovt försvårande av skattekontroll och grovt bokföringsbrott. Åklagaren vill också belägga honom med näringsförbud.
– Det handlar dels om oredovisade intäkter från krog-
garderober, dels luftfakturor för att täcka upp uttag ur bolaget, säger Ove Lundgren. Jag hävdar att det betalats ut svarta löner.
Hur mycket pengar anser du att Fadde kommit över?
– Enligt mina misstankar är det 3,1–3,2 miljoner kronor.
Sammanlagt åtalas fyra personer i ekohärvan. Fadde Darwichs advokat, Gunnar Falk, fick i går beskedet av Expressen att hans klient åtalats.
– Som jag sagt tidigare är hans inställning att han förnekar brott, säger Falk.

Blir chockad

Faddes sambo Linda Rosing blir först chockad när hon får höra vad åklagaren yrkar på:
– Men gud! Kan Fadde få fängelse? Vad hemskt.
Fadde Darwich låter hälsa via sin sambo:
– Jag vill i nuläget inte kommentera åtalet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag