Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facket: "Man har totalt struntat i barnen"

Bijan Fahimi, huvudägare i Hälsans förskola.

De framställer sig som Hälsans förskola men gav barnen vatten och knäckebröd till frukost.

Nu rasar facket mot behandlingen.

– Det här är en skandal. Man har totalt struntat i barnen och kvalitén, säger Eva-Lisa Sirén, lärarförbundets ordförande.

På hemsidan erbjuden Hälsans förskola en näringsriktig mat och trygghet för alla barn. Men bilden som Uppdrag granskning ger av förskolan är betydligt mörkare.

Föräldrar och personal vittnar om att barnen inte kan äta sig mätta, att de har såriga rumpor till följd av blöta blöjor och att barngrupperna växer snabbt.

Uppgifterna har fått facket att reagera starkt.

– Herregud, det här är helt oacceptabelt. Alla lågvattenmärken är sedan länge passerade, säger Eva-Lisa Sirén, lärarförbundets ordförande.

"Finns inga ursäkter"

Enligt kockar, anställda på företaget, var matbudgetarna så låga som nio kronor per person. Trots det menar en av ägarna till Hälsans förskola att man inte försökt spara sig till lönsamhet.

– Om vi var ute efter att vara så billigt som möjligt då skulle vi ta in halvfabrikat och värma upp dem, säger Bijan Fahimi till Uppdrag granskning.

Förklaringen som Bijan Fahimi ger i programmet avvisas dock snabbt av Eva-Lisa Sirén på lärarförbundet.

– Det finns inga ursäkter. De har låtit vinsterna gå före och struntat i barnens behov. Det är en skandal och ett skräckexempel, säger hon.

Har ni haft ögonen på Hälsans förskola tidigare eller fått någon information om att det varit problem?

– Nej, i dag är första dagen som jag hör om det.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.