Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook kallade Kinas president för ”Mr Rövhål”

Största nyhetshändelserna världen över.
Kinas president Xi Jinping och Burmas statsrådgivare Aung San Suu Kyi på lördagen.Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Xi Jinping.Foto: VESA MOILANEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Facebook har bett om ursäkt samt meddelat att man åtgärdat det som gått snett. Foto: THIBAULT CAMUS / AP TT NYHETSBYRÅN

Facebook ber om ursäkt efter att Kinas president Xi Jinpings namn översatts till ”Mr Shithole”.

Felet upptäcktes under presidentens statsbesök hos Burmas ifrågasatta ledare Aung San Suu Kyi.

Det föga smickrande epitetet dök upp när inlägg på Facebook översattes från burmesiska till engelska under den kinesiske presidenten Xi Jingpings statsbesök i Burma.

Det rapporterar Daily Mail.

”Mr Shithole”, ”Mr Rövhål” på svenska, syntes bland annat på flera ställen om man översatte det inlägg som Burmas statsrådgivare Aung San Suu Kyi skrev om statsbesöket.

Facebook har bett om ursäkt samt meddelat att man åtgärdat det som gått snett. 

Det är oklart hur länge felet varade.

”Vi har löst problemet gällande översättningar från burmesiska till engelska på Facebook och arbetar för att identifiera orsaken till felet, så att det inte händer igen”, uppger en företrädare för Facebook.

Kina vill investera i Burmas infrastruktur

Efter USA är Kina Facebooks största inkomstkälla. Techbolaget arbetar just nu intensivt med att kapitalisera på landets lukrativa marknadsföringsbransch, uppger Daily Mail.

Google Translate ska inte ha påverkats.

Samtidigt löd en rubrik i lokaltidningen Irrawaddy: ”Middag i president Rövhåls ära”.

Xi Jinping befann sig i det sydostasiatiska landet för att skriva under avtal gällande massiva infrastruktursatsningar som ska betalas av den kinesiska staten.

Burmas ledare Aung San Suu Kyi har blivit allt mer ifrågasatt då hon inte kritiserad militära attacker mot minoritetsgrupper i landet.

Kinas ekonomi saktar in

Se hela programmet här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.