Facebook - fluga eller här för att stanna?

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
"Fenomenet som sådant kommer att leva kvar", tror Emelie Heldund.
Foto: Christin Lenthamre

Fler och fler använder det, de flesta pratar om det, och medierna verkar inte tröttna på att skriva om det.  

Det handlar så klart om den världsomspännande webbcommunityn Facebook.  

Men är det fluga eller här för att stanna?  

Så här tycker Uppsalas studenter.

Emelie Hedlund, 22, läser språk och tror facebook blivit så populärt på grund av lättheten att använda det.

 – Facebook är ett snabbt, effektivt och billigt sätt att organisera och hålla kontakt med sin vänskapsklientel. Diskussionsforum och dylikt kombinerar plugg med lite lättjefull Internetfritid, säger Emelie Hedlund

 – Facebook är ett mer neutralt forum jämfört med t ex MySpace som både är lite rörigare och med nischat på musik, vilket kan locka fler användare att stanna, säger Karl Liljas, 24, lärarprogrammet. 

Svårt att förutse

 – Det är ju ett jättebra sätt att kommunicera med sina kursare – även efter att kursen är slut. Det finns även grupper för olika studieinriktningar, min klass har exempelvis en egen grupp, där vi planerar aktiviteter utanför skoltid, säger Stina Nilsson, ekonomprogrammet.

 Men de tycker det är svårt att förutse hur länge Facebook kommer vara populärt. Musikvetaren Calle Lewander, 20, är övertygad om att Facebook bara är en fluga medan Emelie Hedlund håller på en långlivad succé av den här typen av samlingsplatser på nätet.

 – Fenomenet som sådant kommer att leva kvar och spela ännu större roll än vad det gör i dag, säger Emelie.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.