Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. Foto: Jeff Chiu
Facebook-grundaren Mark Zuckerberg. Foto: Jeff Chiu

Facebook bjuder in till mystisk pressträff

Publicerad

Facebook ska berätta något stort i kväll.

Mediejätten har kallat till presskonferens klockan 19 svensk tid.

"Kom och se vad vi bygger".

Med det korta meddelandet har Facebook kallat till presskonferens i kväll, klockan 19 svensk tid. Platsen är huvudkontoret i Meslo Park, Kalifornien, och inbjudan har skickats till journalister och bloggare. Meddelandet har åter satt snurr på spekulationerna vad mediejätten planerar, skriver Daily Mail.

Ingen egen telefon

Det har tidigare ryktats om att Facebook planerar att släppa en egen smartphone, något som företagets grundare Mark Zuckerberg har avfärdat. Inte heller experter som Daily Mail refererar till tror att företaget kommer att lansera någon telefon i kväll. Men tekniksajten Wired skriver att tidpunkten för inbjudan, som sammanföll med en mässa för hemelektronik i Las Vegas talar för att de kan komma att lansera någon typ av teknisk hårdvara.

Kan vara ny design

Men Ryan Tate, reporter på Wired Business, skriver att det lika gärna kan röra sig om en ny design på hemsidan som kommer att presenteras i kväll.

"Det skulle vara lite av en besvikelse, men inget i jämförelse med de känslomässiga örfilarna som Facebook gav till sina aktieägare förra året", skriver han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag