Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook ber om ursäkt – ska radera oanvända filmer

Filmer som aldrig lagts upp på Facebook har sparats i företagets servrar. Foto: MATT ROURKE / AP TT NYHETSBYRÅN
Nu ber Facebook om ursäkt och lovar att de ska ta bort filmerna. Foto: RICHARD DREW / AP TT NYHETSBYRÅN
”Jag önskar att vi kunde lösa alla de här problemen inom tre eller sex månader, men jag tror att verkligheten är att några av de här problemen kommer ta längre tid att lösa”, säger Mark Zuckerberg i en intervju med Vox.Foto: / AP TT NYHETSBYRÅN

Facebook har lagrat filmer som aldrig laddats upp på plattformen. 

Nu backar företaget och meddelar att de kommer att radera filmerna, rapporterar tidskriften New York.

Det var i förra veckan som magasinet New York avslöjade att Facebook sparade filmer som aldrig lagts upp av användarna. 

Tidigare fanns möjligheten för användarna att spela in filmer direkt i plattformen, för att därefter publicera dessa på sina vänners tidslinjer. 

Men även om du valde att inte ladda upp din inspelade film låg den kvar på företagets servrar, avslöjar tidsskriften New York. 

Facebook ber nu om ursäkt och säger att de ska ta bort de sparade filmerna. 

"Vi har upptäckt en bugg som hindrade utkasten från att raderas. Vi kommer radera dem och ber om ursäkt för besväret", skriver företaget i ett uttalande, enligt tidningen.


LÄS MER: Så lämnar du Facebook och Google – här är alternativen

Facebook ber om ursäkt – ska radera filmerna 

Problemet uppdagades när användare laddade ner sitt eget dataarkiv på Facebook. Samtidigt kom det fram att Facebook lagrat meddelanden och telefonsamtal som man gjort på sin telefon, skriver tidningen.

Facebook har hamnat i skottgluggen de senaste veckorna efter att det avslöjats att företaget Cambridge Analytica samlat in information om 50 miljoner användare och sålt den vidare till tredje part. 

Mark Zuckerberg har tidigare medgett att företaget svikit sina användare och att de nu arbetar på att bli bättre i framtiden – men det kommer ta tid. 

– Jag tror vi kan gräva oss ut ur det här hålet, men det kommer ta några år. Jag önskar att vi kunde lösa alla de här problemen inom tre eller sex månader, men jag tror att verkligheten är att några av de här problemen kommer ta längre tid att lösa, säger Mark Zuckerberg i en intervju med Vox.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.