Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svar på frågor om brott och straff – med advokaten Behrang Eslami

Behrang Eslami, advokat och delägare för Hurtig & Partners.

Hur länge får polisen hålla kvar mig efter ett gripande? Kan jag som rättegångsvittne få ersättning för missad arbetstid? 

Brottsexperten Behrang Eslami, advokat på Hurtig & Partners, svarade på Expressen-läsarnas frågor om brott och straff.  

Brottsexperten Behrang Eslami

Att ha stenkoll på vad som gäller kring förhör, åtal och rättegångar är inte lätt.  

Vi passade på att ställa några frågor till avokaten Behrang Eslami, expert inom brott och straff, innan chatten. 

Varför valde du att ge dig in i juridiken? 

– Ända sedan barndomen har jag strävat efter att stå upp för mänskliga rättigheter och göra skillnad för enskilda människor som av olika skäl befinner sig i trängda situationer. Jag har valt att specialisera mig inom brottmål för att genom mitt arbete som brottmålsadvokat kunna arbeta med att tillvarata den rättssökande allmänhetens rättigheter och intressen.

Hur har din karriärresa sett ut? 

– Innan juristexamen har jag hunnit med att driva flera företag inom nöjes- och finansbranschen. Efter två mellanlandningar på andra advokatbyråer tillträdde jag under år 2019 som delägare och Managing Partner på en av Sveriges största brottmålsbyråer, Advokaterna Hurtig & Partners.

Finns det något du arbetat med som berört dig extra mycket? 

– Det så kallade Casinomålet, där jag försvarade en av de misstänkta i målet som beskrivits som en av de mest omfattande rättegångarna i svensk rättshistoria. Såväl inför som under rättegången aktualiserades flera processrättsliga frågor av betydelse för rättspraxis. Målets omfattning innebar dessutom att försvaret och processföringen behövde koncentreras på de centrala rättsfrågorna i målet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.