Anna Lock, 25, väljer Expressen.se för nyheternas skull. "Man får fort reda på det man vill", säger hon. Ibland uppdaterar hon sig via sin Iphone. Foto: Bea Tigerhielm
Anna Lock, 25, väljer Expressen.se för nyheternas skull. "Man får fort reda på det man vill", säger hon. Ibland uppdaterar hon sig via sin Iphone. Foto: Bea Tigerhielm

Expressen.se slår nya rekord

Publicerad
Uppdaterad
Expressen.se ökar rekordsnabbt. Nu besöker 35 procent fler läsare sajten jämfört med förra året. - Det är naturligtvis otroligt roligt att få en bekräftelse på att läsarna gillar det vi gör, säger Mattias Lundell, editionschef på Expressen.se.
Hela 635 000 läsare per dag blev rekordsiffran för Expressen.se i december. En ökning med 35 procent mot ifjol. Det är fler besökare än vad SvD har på en vecka, och nästan lika många som dn.se har per vecka.
Sifo Orvestos nya statistik visar också att Expressen under en genomsnittlig vecka i december hade 1 644 000 läsare, en ökning med 39 procent - och rekord det med.
- Vi har det senaste året satsat mycket på bland annat liverapportering i olika former och responsen från läsarna har visat att det uppskattas. Att kunna berätta om det senaste som hänt och direktsända är ju onekligen en av webbens styrkor som ska utnyttjas, säger Alexandra Forslund, editionschef på Expressen.se.
En del i arbetet har varit att tidigt arbeta med kommunikationen till läsarna.
- Vi satsade tidigt på läsarnas kommentarer och bloggar. Nu har vi anställt Emanuel Karlsten som redaktör för sociala medier och hoppas bli ännu bättre på att finnas där läsarna är, på till exempel Facebook, Twitter och Flickr.

"Lätt att hitta"

Anna Lock, 25, går ofta in och läser Expressen.se. Det är främst de stora nyhetshändelserna som hon är intresserad av.
- Det är lätt att hitta på sidorna. Jag får direkt reda på det jag vill, säger hon.
- Det är alltid Expressen som jag går in på först. Det har blivit en vana för mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag