Expressen.se har slagit trafikrekord

Publicerad
Uppdaterad
2,5 miljoner unika veckobesökare.
Expressen.se har slagit rekord.
- Det är en drömgräns som vi har siktat mot, säger Håkan Wikström, tf editionschef för Expressen.se.
Förra veckan slog Expressen.se rekord med 2,5 miljoner veckounika webbläsare.
- Det är fantastiskt kul att vi har klarat en drömgräns, och det stärker vår position som en av Sveriges två största dagstidningssajter, säger Håkan Wikström.

Ökat intresse

Den höga siffran kommer dock inte som en överraskning.
- Vi har märkt ett ökande intresse för vår politikbevakning under en längre tid, och vår satsning på valet har varit en av våra största, och bästa, bevakningar någonsin. Trafikrekordet är ett fint kvitto på att också våra läsare gillar vad vi gör, säger Håkan Wikström.
Just Expressen.se:s tv-sändningar är en stor bidragande orsak till framgången.
- Vi har haft en massiv liverapportering. Under valrörelsen har vi haft över 60 ”Raka svar med Niklas Svensson” och en rad andra inslag. Det har givetvis påverkat trafiken, säger Anna Rastner, editionschef för Expressen TV.
Hon fortsätter:
- Vi körde även liverapportering under fotbolls-VM och det kungliga bröllopet men det hela kulminerade verkligen med den massiva livebevakningen av valet. Det blev le grand finale, säger Anna Rastner.
Hur ska man kunna slå det här?
- Det är frågan vi ställer oss nu. Men vi kommer att fortsätta utveckla tekniken för livesändningar.

Bred satsning

Expressen.se:s livebevakning under valet har varit en bred satsning som hela Expressen stått bakom.
- Reportrarna på webben har varit involverade, detsamma gäller reportrarna på webben. Vi har reportrar som Fredrik Sjöshult och Niklas Svensson som inte tvekat att ta mikrofonen, säger Anna Rastner.
Expressens tv-sändningar har även nått utanför Sveriges gränser.
- Det är många utländska sajter som länkat till våra sändningar, säger Anna Rastner.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag