Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Expressen.se drabbad av tekniska problem

Expressen.se drabbades under torsdagskvällen av vissa tekniska problem.

Enligt TT och Ekot utsattes flera mediehus för en misstänkt överbelastningsattack.

– Vi beklagar olägenheten och utreder förstås vad som skett, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Strax före klockan 22 på torsdagskvällen drabbades Expressen.se av driftstörningar som gjorde det svårt för vissa besökare att nå sajten.

– Delar av Expressen.se drabbades tidvis av störningar, men nyhetsförmedlingen fortsatte på olika andra plattformar och för nästan alla besökare fanns nästan hela Expressen.se uppe även om vi inte kunde uppdatera så snabbt som vanligt, uppger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

TT och Ekot skriver att flera mediehus utsattes för en omfattande överbelastningsattack, en så kallad ddos-attack på torsdagskvällen.

– Vi kan bekräfta att det rör sig om en överbelastningsattack mot flera operatörer. Men vi kan ännu inte säga vilka sajter det rör sig om eller hur omfattande attacken är, säger Ann-Marie Alverås Lovén, som är chef för CERT, som har hand om cybersäkerhet vid Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) till Ekot.

Enligt TT hade utöver Expressen bland andra Dagens Nyheter, Aftonbladet, Dagens Industri och Svenska Dagbladet problem med sina sajter under torsdagskvällen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.