Expressen.se ber Mikael Persbrandt om ursäkt.
Expressen.se ber Mikael Persbrandt om ursäkt.

Expressen.se ber Persbrandt om ursäkt

Publicerad
Uppdaterad
Nej, Mikael Persbrandt var inte akut alkoholförgiftad och på behandlingshem, som vi skrev i torsdagens Expressen och på löpsedeln. Uppgifterna vi fick var fel, vår källkontroll för dålig. Vi brast i våra publiceringsrutiner. Vi gjorde ett dåligt journalistiskt arbete. Men någon avsikt att ljuga har vi givetvis inte. Inte heller att skada Mikael Persbrandt. Vi förstår hans ilska. Vi har i flera dagar försökt få ett möte med Mikael Persbrandt och hans advokat för att framföra detta och för att erbjuda ett skadestånd. Tyvärr har det inte blivit något möte. Därför framför jag nu på detta sätt Expressens förbehållslösa ursäkt.

Otto Sjöberg Chefredaktör och ansvarig utgivare

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag