Expressens utsände i Khadaffis högkvarter

Publicerad
Uppdaterad
Kassem Hamadé, Expressens utsände i Libyen, befinner sig just nu i Bab al Azizia, Khadaffis tidigare högkvarter som i går föll i rebellernas händer.
- Striderna fortsätter här, det är inte över. Det är prickskyttar på hustaken, säger Hamadé.
I går anlände Expressens utsände Kassem Hamade till Tripoli och området runt Muammar Khadaffis tidigare högkvarter Bab al Azizia.
– Det är hundratals rebellsoldater som är inne i Bab al Azizia, som försöker genomsöka hela områden och de underjordiska tunnlarna. Man har inte hunnit gå igenom hela området i går natt.
Tror man att Khadaffi kan finnas i tunnlarna?
– Jag har pratat med rebelledare och de tror inte att Khadaffi eller hans söner är här nu.
När Expressen.se pratar med Kassem Hamadé pågår stridigheter runtomkring honom i närheten av Bab al Azizia. Rebellsoldaten Saif al-Nasr berättar om vad som händer.
– Det är strider, det är motstånd från Khadaffis prickskyttar. De har förskansat sig på hustaken här runtomkring Bab al Azizia.

"Har hittat ammunition"

Kassem Hamadé frågade också om vad man upptäckt i lägret efter att man intagit det.
– Khadaffis soldater har flytt härifrån, säger han. De har hittat en hel del ammunition och vapen.
Vad händer i Tripoli nu?
– Khadaffis styrkor fortsätter att göra motstånd i området och har bombat oljeraffinaderier i morse. Nu bombar rebellerna ett område som de ska försöka storma. Det ska börja nu om fem minuter.
Han säger också att rebellerna skickar in förstärkningar med tunga vapen.
Precis innan Kassem Hamadé lägger på luren hörs skottlossning.
- De skjuter här. De gör motstånd, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag