Expressens krönikör fick fingret - av Ohly

Publicerad
Uppdaterad
Här får Expressens krönikör Marie Söderqvist Tralau fingret - av Lars Ohly.
- Han är en brutal, ouppfostrad kommunistsälle, säger hon.
Eftervalsdebatten i TV4:s morgonsoffa var i full gång, när Expressens krönikör Marie Söderqvist Tralau blev ombedd att kommentera vänsterns glädjeyttringar efter valet. - Jag sa att han var en typisk kommunist som gjort sig av med alla oliktänkande. Och att dom nu är små men glada, berättar Marie.

"Påstår sig vara feminist"

Då brast det för Lars Ohly. Trots att kamerorna rullade, och trots direktsändningen, kunde Lars Ohly inte motstå frestelsen - och gav Marie fingret. - Han påstår sig vara feminist, men här kan man verkligen prata om manliga härskartekniker när han stäcker upp fingret mot en tio år yngre kvinna i en mindre maktposition, säger Marie Söderqvist Tralau och menar att han borde gå i skola hos Gudrun Schyman.

"Höger om Djingis Khan"

Expressen.se talade med Lars Ohly under måndagskvällen. - Jag fick en tillfällig blackout, jag ber Marie om ursäkt, säger han. Hon kallar dig en "brutal kommunistsälle". Kommentar? - Även i studion hävde hon ur sig förolämpningar, men jag ska ändå inte reagera på det sättet. Ni har varit så glada åt valresultatet, visar det här vad du känner innerst inne? - Nej, det har inget med det att göra. Hur mycket hade du sovit innan? - Två timmar. Det är ingen ursäkt, men jag var väldigt trött. Visste du vem Söderqvist var innan? - Jag har läst hennes krönikor. Min beskrivning av hennes uppfattning är att hon ligger något till höger om Djingis Khan. Hon är en extrem och oseriös moralfundamentalist. Så skulle jag bemött henne i tv också, inte genom att inte peka finger, det är bara barnsligt. När gav du någon fingret senast? - Det måste varit väldigt länge sedan. Kanske när jag var yngre men det är inget jag kommer ihåg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag